Световният шампион в супертежка категория Антъни Джошуа, който на 28

...
Световният шампион в супертежка категория Антъни Джошуа, който на 28
Коментари Харесай

Антъни Джошуа прекара два дни с прочут експерт по оцеляване

Световният първенец в супертежка категория Антъни Джошуа, който на 28 октомври в Кардиф ще пази купите си на на IBF, IBO и WBA против Кубрат Пулев, се срещна с английския странник, тв водещ и специалист по оцеляване Беър Грилс, само че не кръга, а в дивата природа. Двамата прекараха два дни дружно поради ново едночасово предаване, което ще се излъчва по телевизия ITV.

В “Bear’s Mission” (в превод: “Мисията на Беър”) с Антъни Джошуа феновете ще видят по какъв начин дуото се оправя с провокациите, които им предлага майката природа. Те къмпингуват под звездите, а Беър има доста изненади за бъдещия противник на Кобрата.

Проектът е осъществен през юли на един от най-дивите и емблематични крайбрежия на Обединеното кралство, където Антъни се изправя против разнообразни провокации, с каквито той не се е сблъсквал до момента.



“За мен беше привилегия да осъществя това странствуване с такава английска легенда като Антъни. Имал съм доста невероятни прекарвания с известни персони в “Mission Survive”, тъй че шансът да взема Джошуа на едно от приключенията ми постоянно ще бъде нещо особено за мен”, съобщи Беър Грилс.

“Зрителите могат да чакат изненадващо занимателно странствуване, защото авантюристът изважда Антъни Джошуа от боксовия кръг и го води в дивата природа за приключението на живота му”, съобщи Аманда Ставри от екипа на малкия екран.

Bear's Mission с Антъни Джошуа ще бъде излъчено през есента по ITV.



Беър Грилс въодушевява милиони със способността си да намира излаз и от най-безизходните обстановки. 43-годишният странник е измежду най-младите британци, изкачили Еверест - на 23 години. През 2000-ра той води първия екип, който обикаля по вода Англия с персонални лодки или джет ски. Експедицията лишава към 30 дни и е извършена, с цел да събере средства за Royal National Lifeboat Institution (RNLI). Беър е гребал също по този начин гол 35 километра в ръчно направена лодка по Темза, с цел да събере пари за негов другар, който изгубил краката си в случай по време на катерене.

Три години по-късно той повежда петчленен екипаж, включващ приятеля му от детството Мик Кростуейт (Mick Crosthwaite), с който е изкачил Еверест, на първото независимо пресичане на Северния Атлантически океан с твърда надуваема 11-метрова лодка. Борейки се с ветрове от 8 степен по Бофорт, с хипотермията, с айсберги и стихии и прекосявайки през някои от най-коварните водни пространства, включващи морето Лабрадор и Датския проток, Беър и екипът му едвам съумяват да завършат пътешествието си от Халифакс, Нова Скотия до Джон О'Гротс, Шотландия. За подвига си той е награден с почетното звание капитан трети сан във военноморския флот.

През 2005 Грилс води първия екип, който се пробва да прелети с парапланер над водопада Анхел във Венецуела, най-високият водопад в света.

През 2005 дружно с въздухоплавателя и алпиниста Дейвид Хемпълмен-Адамс (David Hempleman-Adams) и капитана на парашутистите от военноморските сили Алън Вийл (Alan Veal), Грилс слага международен връх за публична вечеря на най-високото място. Вечерята е била в балон на 7500 метра и всички били облечени в цялостно военно публично облекло и с кислородни маски. За да се подготви за събитието, Беър е направил над 200 скока с парашут. Експедицията е подхваната, с цел да помогне на The Duke of Edinburgh's Award and The Prince's Trust

През 2007 Грилс слага нов международен връх за прехвръкване с парапланер над Хималаите, по-високо от Еверест. Грилс излетява от 4350 метра, 13 километра южно от планината. Грилс се оправя с температури от -60 °C, устоя на рисково ниски равнища на О2 и в последна сметка доближава 8850 метра, съвсем 3000 метра повече от предходния връх – 6000 метра. Постижението е снимано от Дискавъри и Четвърти канал във Англия.

Грилс, дружно с двойно ампутирания Ал Ходгсън (Al Hodgson) и швейцареца Фреди МакДоналд (Freddy MacDonald), слагат връх в книгата на Гинес през 2008 за най-продължително свободно рухване на закрито. Предишният връх е бил на американци – 1 час и 36 мин. Грилс, Ходгсън и МакДоналд бият върха с няколко секунди в тунела с отвесен вятър в Милтън Кийнс (Milton Keynes). Постижението е в поддръжка на благотворителната организация Глобал Ейнджълс (Global Angels)..

Беър Грилс е най-известен с предаването Born Survivor (Man vs Wild в Съединени американски щати, Ultimate Survival в Европа, Азия и Африка).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР