Световният шампион в бягането на 1500 метра Илайджа Манангой от

...
Световният шампион в бягането на 1500 метра Илайджа Манангой от
Коментари Харесай

Световният шампион на 1500 метра Манангой беше наказан за нарушаване на антидопинговите правила

Световният първенец в бягането на 1500 метра Илайджа Манангой от Кения е с краткотрайно спрени спортни права поради нарушение на разпоредбите за даване на информация за местоположението при взимането на допинг проби. Манагой, който завоюва международната купа през 2017 година, е следващият първенец, който се проверява, защото не бил в положение да даде проба или не актуализирал детайлностите за това, къде може да бъде открит от допинг чиновниците.
Съобщава се още за краткотрайно наказване на състезателя по маратон Патрик Силе от Кения, който е упрекнат в отвод да даде допинг тест.

Кенийската състезателка по маратон Мърси Кибарус е осъдена за осем години поради приложимост на неразрешени субстанции. Периодът на наказването й стартира със задна дата от 5 декември 2019 година.

Санкцията на кенийския играч по маратон Кенет Кипроп, който беше осъден за сходно нарушаване за две години, влиза в действие от 25 февруари 2020 година.

Всички резултати на Наталия Ивонинская от 6 август 2012-а до 5 август 2014 година, се анулират. Ивонинска към този момент изтърпя двегодишно наказване от 26 октомври 2018-а. Спортистката от Казахстан е специалистка в бягането с трудности. На азиатското състезание през 2011-а тя завоюва бронзов орден на 100 метра с трудности.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР