Световният шампион Рони О`Съливан спечели втора титла от началото на

...
Световният шампион Рони О`Съливан спечели втора титла от началото на
Коментари Харесай

О`Съливан стана "Шампион на шампионите" за четвърти път

Световният първенец Рони О`Съливан завоюва втора купа от началото на новия сезон в снукъра. 46-годишният англичанин победи в шампионата " Шампион на първенците " в Болтън, побеждавайки във финала сънародника си Джъд Тръмп с 10:6 фрейма.

Двубоят беше повтаряне на мача за купата от шефилдския спектакъл " Крусибъл " през май, в който Ракетата се наложи с 18:13 и покори за седми път шампионата на планетата. Победата в конкуренцията сред всички спечелили в професионалния тур през миналите 12 месеца е общо четвърта за Гения от Чигуел след тези от изданията през 2013, 2014 и 2018 година

Миналия месец Рони ликува и с купата от " Хонконг Мастърс ", която също като " Шампион на първенците " не носи точки за международната класация. Трофеят е общо 79-и в безподобната кариера на международния №1 и негов 40-и отвън ранкинг системата.

О`Съливан предреши изхода на дуела с Тръмп още в първата сесия на стадиона на футболния " Болтън Уондърърс ", която завърши при разлика от 6:3. Асото в колодата изостана с 1:6, преди да показва момент на съвършенство. В осмата партия Джъд изстреля оптимален брейк от 147 точки - седми в своята визитка и 181-ви в историята на джентълменския спорт.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР