Световният шампион по снукър за 2015 година Стюърт Бингъм беше

...
Световният шампион по снукър за 2015 година Стюърт Бингъм беше
Коментари Харесай

Световният шампион по снукър Стюърт Бингъм дисквалифициран за залози


Световният първенец по снукър за 2015 година Стюърт Бингъм беше дисквалифициран за половин година и санкциониран 22,4 хиляди евро поради дългогодишно присъединяване в залози за резултати на мачове.

Решението е публично и беше оповестено от Световната асоциация по професионален билярд и снукър (WPBSA). Наказанието на Бингъм влиза в действие от 28 октомври и ще изтече на 26 януари 2018 година.

Половината от глобата му е условна. Бингъм има право да апелира до 6 ноември, само че не се знае дали ще се възползва от него. През 2016 година той беше признат в Залата на славата на снукъра.

В продължение на седем години той е правил прогнози в букмейкърски къщи с няколко акаунта, в това число мениджърът му е залагал от негово име на свои дуели сред 2003 и 2015 година, като точно за тях Бингам отхвърля.

В резултат на лишаването от спортни права до края на януари Бингам ще пропусне някои от най-силните и влиятелни шампионати в календара за сезона - Международния шампионат, “Шампион на първенците ”, Шанхай Мастърс, Откритото състезание на Северна Ирландия, Откритото състезание на Шотландия, “Мастърс ” и Шампионска лига.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР