Световният шампион по снукър Марк Уилямс започна защитата на титлата

...
Световният шампион по снукър Марк Уилямс започна защитата на титлата
Коментари Харесай

Световният шампион започна с трудна победа в Крусибъл

Световният първенец по снукър Марк Уилямс стартира отбраната на купата си с победа 10:7 над квалификанта Мартин Гулд в първия напълно изигран дуел от тазгодишната акция в шефилдския спектакъл "Крусибъл ". Уелския змей имаше задатък от 6:3 след първата сесия и се постара да не разреши поврат на противника си.

Solid start for the defending champ, @markwil147.

A late charge from Gould wasn’t enough, as breaks of 129 and six 50+ breaks secured William’s place in the last 16.

Happy days for the Welshman. pic.twitter.com/iCx7ySHyQL
— World Snooker (@WorldSnooker) April 20, 2019
Уилямс завоюва първия сегмент от вечерната сесия и дръпна с 9:4, като изглеждаше, че много по-бързо ще си обезпечи напредък към осминафиналите, само че Гулд завоюва идващите три фрейма. В последна сметка до изненада не се стигна и трикратният първенец на планетата продължи напред, като ще чака спечелилия от двойката Дейвид Гилбърт - Джо Пери в идната фаза.

Откакто завоюва третата си международна купа предходната година Уилямс рядко се отдаваше на тренировки и предпочиташе да се любува на статута си и на триумфа, като представянето му през този сезон е надалеч от впечатляващо. Той въпреки всичко има ранкинг трофей на сметката си от World Open през август, само че като се изключи него въобще не свети край зеленото сукно.

Брейк от 52 оказа помощ на Гулд да изравни резултата в първия фрейм за вечерта и да стигне до върната черна топка на масата, единствено че тя бе осъществена по извънреден метод от Уилямс за 7:3. Гулд по-късно понижи изоставането си, само че Уелския змей отвърна с брейкове от 70 и 69 и се приближи единствено на една партия от успеха.

Breaks of 70 & 87 from Martin Gould reduce Mark Williams' lead to 9-6.

The defending champion is only one from the last 16 though... #ilovesnooker pic.twitter.com/TKIC7AW03x
— World Snooker (@WorldSnooker) April 20, 2019 Финалистът от последното издание на професионалния шампионат в България обаче взе идващите три партии посредством поредици от 70, 87 и 76, с цел да понижи на 9:7. Уилямс въпреки всичко контролираше масата напълно в идващия фрейм и го завоюва, с цел да се класира на осминафиналите.

A dream start for Chinese debutant Tian Pengfei!

Breaks of 100 and 70 in the last two frames made sure he'd be leading overnight. #ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/I5qC6KnP6e
— World Snooker (@WorldSnooker) April 20, 2019
На другата маса по същото време 15-ият подложен Стивън Магуайър изостава с 4:5 от дебютанта в "Крусибъл " Пънфей Тян. Шотландецът е отпадал в осем от предходните си 15 участия на Световното състезание още в първи кръг и в неделя ще би трябвало да завоюва 6 от разиграните най-много 10 фрейма, с цел да избегне ново ранно прощаване с "театъра на фантазиите ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР