Световният шампион по снукър и лидер в ранглистата Марк Селби

...
Световният шампион по снукър и лидер в ранглистата Марк Селби
Коментари Харесай

Селби печели по типичен начин

Световният първенец по снукър и водач в ранглистата Марк Селби направи сполучлив старт по пътя си към първа ранкинг купа за сезон 2017/18, само че имаше много проблеми и трагични моменти в триумфа с 4:3 над Скот Доналдсон. Шотландецът още търси първата си победа през актуалната акция и бе извънредно покрай нея, и то против хегемона в последните години, само че макар невероятното си показване, ще си остане единствено с похвалите и положителното усещане.

Доналдсон направи чудесни серии от 121, 72 и 57, с цел да поведе с 3:2, само че Селби изравни с почистване от 124, а в решителния седми фрейм Веселяка от Лестър надви с 67-23. Както самият международен първенец означи в изявлението си след срещата, в последните две партии той на практика не пропусна нито една топка, което се оказа решаващо. “Вероятно той игра по-добре от мен и ще бъде много отчаян, а и осъществя по-големи брейкове, само че това е снукърът”, показа Селби, който в идващия кръг ще се изправи против Рос Мюър.

Веселяка от Лестър е спечелил последните си пет решителни фрейма и 8 от последните 10.

Дин Дзюнхуей бе много по-убедителен - 4:1 против Крис Киогън, като направи най-голям брейк от 131 точки. Нийл Робъртсън не даде късмет на Били Джо Касъл с безапелационното 4:0, като записа серии от 63, 69 и 53.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР