Световният шампион по крикет на Пакистан Имран Кан ще положи

...
Световният шампион по крикет на Пакистан Имран Кан ще положи
Коментари Харесай

Имран Кан е новият министър-председател на Пакистан

Световният първенец по крикет на Пакистан Имран Кан ще постави клетва през днешния ден като министър ръководител на Пакистан, откакто даде обещание нова епоха на отговорност и разцвет в борбена тирада пред Народното събрание.

Кан завоюва болшинство от депутатите в петък, три седмици след изборите в страната опетнени от изказвания за военна интервенция и операция на гласовете, заяви БГНЕС.

Облечен с жилетка и обичайните бели шалвари, той се усмихваше и стискаше молитвената броеница до момента в който резултатите бяха оповестени. На 25 юли изборите бяха жигосани като „ най-мръсните в Пакистан ” с обвинявания, че по време на акцията военните са се опитвали да накланят везните в интерес на Кан. Армията и Кан отхвърлиха тези изказвания на опозиционните партии.

Бившият играч по крикет, който води тима на Пакистан до победа в международното през 1992 година, не съумя да реализира безусловно болшинство, което го принуди да потърси поддръжка от по-малки партии и самостоятелни депутати, с цел да образува държавно управление.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР