Световният шампион по канадска борба Пламен Димитров за четвърти път

...
Световният шампион по канадска борба Пламен Димитров за четвърти път
Коментари Харесай

Световен шампион по канадска борба е Спортист №1 на Горна Оряховица

Световният първенец по канадска битка Пламен Димитров за четвърти път завоюва наградата Спортист №1 на Горна Оряховица. С купата си от шампионата на планетата тази година той нямаше конкуренция измежду останалите номинирани за спортната десятка на 2019-а. Купата му бе връчена на гала предходната вечер от кмета инж. Добромир Добрев и ръководителя на Общински съвет Димитър Николов.

Спортната общност на Горна Оряховица се събра в Младежкия дом за обичайна гала, проведена от Обединени спортни клубове „ Локомотив”, за награждаване на най-хубавите спортисти и на младите спортни очаквания.

“Сигурен съм, че в тази зала има бъдещи международни първенци. Тренирайте старателно, бъдете смели и знайте, че ние постоянно ще ви подкрепяме”, приветства спортистите кметът инж. Добромир Добрев.

По традиция церемонията стартира с награждаването на най-малките. Отличени бяха лекоатлетките Даниела Георгиева от „ Локомотив 55” и Райна Богомилова от „ Локомотив 2010”, Мартина Димитрова от Таекуондо клуб „ Хемус”, акробатките Ралица Бончева и Велина Стоянова, бадминтонистът Атанас Нешев, футболистът Янислав Цачев, Дейвид Петров от тенис клуб „ Царевец”, самбистът Габриел Ангелов, Илиян Бузов – клуб по силов трибой „ локомотив Олимп”, Енчо Енчев – бокс, Момчил Недялков – битка, Ярослав Мазур – ММА, както и целият тим до 11 година на Хандбален клуб „ Локомотив”.

Председателят на Постоянната комисия по спорт към Общински съвет Георги Бижев връчи премиите на най-успешните треньори. Признанието е за Йордан Димитров в груповите спортове и Цветан Гашевски в самостоятелните. Отбор на годината при младежите да 19 година е хандбалният „ Локомотив”.

Най-добрите спортисти до 19 години бяха наградени от зам. кмета Деница Коева. Подреждането става с анкета сред треньорите. Тази година те дефинираха като най-хубави братята Данаил и Мартин Николови – спортна акробатика от клуб „ Джим денс”, които станаха четвърти на Европейското състезание.

Втора е Цветелина Цонева – битка. Третото място е още веднъж за акробати – женската тройка Александра Нямова, Мариела Люцканова, Елина Хинкова. Четвърти е Йордан Добрев – таекуондо клуб „ Хемус”. Петото място е за Данчо Милков – канадска битка. Следва боксъорът Виктор Костов, Стоян Йосифов – авиомоделизъм и Павел Люцов – бадминтон.

Честта да наградят десетте най-хубави при мъжете и дамите имаха кметът инж. Добромир Добрев и ръководителят на Общински съвет Димитър Николов.

14 номинации подадоха клубовете в Горна Оряховица за установяване на десетте най-хубави спортисти на общината за 2019 година. В класацията участваха единствено 6 клуба от над 30 разрастващи активност в общината. Десятката се подрежда по точкова система съгласно достиженията в държавни, балкански, европейски и международни шампионати. Предимство имат олимпийските спортове.

Пламен Димитров със международната си купа и Неделин Христов със сребърния орден от Световното по канадска битка са надалеч напред от останалите. След това се събират трима с идентични точки, завоювали пети места в международни шампионати. Третото място въпреки всичко е за Денислав Златев, който с изключение на петото на Световното по бойно самбо има и второ място на Европейското състезание. Четвърта е Мариана Гугучкова – пета на Световното и четвърта на Европейското по канадска битка. Петър Недков е пети в горнооряховската ранглиста със същите точки като двамата преди него. Той има пето място на Световно по ММА и първо на държавно. Валентин Савов – пети на Световната купа по ракетомоделизъм, е шести в Десятката на Горна Оряховица. Седми е борецът Ердал Сали, който е сребърен медалист от Държавното състезание по свободна битка за мъже. Осмо и девето място в десятката разделят Александър Антонов – ММА и Михаил Минчев – бойно самбо. Йордан Попов, който е републикански първенец по свободна битка за юноши, затваря десятката на Горна Оряховица.

Борците Галин Ангелов и Преслав Върбанов, както и женската тройка от спортната акробатика Ванеса Стойчева, Михаела Ганчева и Елеонора Помакова са останалите номинации за най-хубави спортисти на Горна Оряховица за 2019 година

regnews.net
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР