Световният шампион по ефективно шофиране на камиони от 2017 година

...
Световният шампион по ефективно шофиране на камиони от 2017 година
Коментари Харесай

Българин ще защитава световната си титла в шофирането на камиони

Световният първенец по дейно шофиране на камиони от 2017 година – Пламен Иванов отпътува за Лион, където ще пази купата си на световния край на Optifuel Challenge 2019 на 16 октомври. В решаващата конкуренция той ще се изправи против още 24 състезатели – спечелили в националните издания на надпреварата в други страни. Голямата премия за новия първенец е камион Renault Trucks T High 480 модел 2019 година.

Това е петото издание на едно от най-големите надпревари за водачи на камиони в света, като тази година в него се включиха общо над 3000 участници от разнообразни страни. Optifuel Challenge се провежда от Renault Trucks и е напълно ориентирано към ефикасното шофиране – понижаване на разхода на гориво без компромис с качественото осъществяване на действителните транспортни задания.



Българинът Пламен Иванов си завоюва правото да показа още веднъж България на световния край след безапелационната си победа в националния шампионат напролет. Той реализира най-хубави резултати в решаващата конкуренция с финалистите от квалификационните кръгове на надпреварата, в което се включиха 216 български експерти.

" Винаги споделям, че да спечелиш купата е мъчно, само че още по-трудно е да я защитиш. Тоновете товар в ремаркето на спортния камион са нищо спрямо отговорността, която нося пред гилдията на българските водачи. Те са изключителни експерти и желая да показва тях и страната ни в действителност почтено и тази година ", показа Пламен Иванов преди заминаването за Лион. " Останалите финалисти нормално са доста абмицирани, добре готови и упражняват авансово. Аз ще разгадавам на добитите през годините умения и рационалния метод, само че ще вложа и сърцето си, с цел да остане купата българска ", даде обещание той.

Международният край в Лион ще се организира в две елементи. В първия кръг финалистите ще попълнят въпросник, който ревизира знанията им за правилата на екологично шофиране и по какъв начин може да се понижи разходът на гориво. Във втората фаза всеки един ще направи 40-минутно спортно шофиране в действителни пътни условия с Renault Trucks T Optifuel с 13-литров мотор Euro 6, версия C. Целта е да се реализира най-висока успеваемост – най-нисък разход на гориво при оптимална междинна скорост. Комбинираната оценка от двете етапи ще дефинира и новия първенец в Optifuel Challenge 2019, който ще си тръгне от финала с чисто нов Renault Trucks T High 480 модел 2019 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР