Световният шампион по бойно самбо от 2008 г. Благой Иванов

...
Световният шампион по бойно самбо от 2008 г. Благой Иванов
Коментари Харесай

Багата постигна първа победа в престижната UFC

Световният първенец по бойно самбо от 2008 година Благой Иванов - Багата, реализира първата си победа в влиятелната организация за смесени бойни изкуства UFC!

В Уичита, Съединени американски щати българинът се оправи с американеца Бен Ротуел в 3-рундов мач в тежка категория. И тримата съдии бяха безапелационни, че Багата заслужава повече успеха и отсъдиха еднообразно в негова изгода 29-28 (2-1 рунда).

Така Благой към този момент има 1 победа и 1 загуба в актива си в UFC. През юли 2018 година той загуби дебютния с мач против Жуниор Дос Сантос.

За Бен Ротуел мачът против българина беше завръщане в осмоъгълника след повече от 2 години, в които той изтърпяваше наказване поради допинг. За последно американецът взе участие в мач на 4 октомври 2016 година

Иванов излезе под звуците на " Притури се планината " и беше подкрепян от дребна, само че атрактивна българска агитка в залата. 32-годишният българин и противникът му започнаха срещата внимателно и в първия рунд по-скоро се опознаваха. Във втората част и двамата пробваха да си нанесат по-тежки удари. Багата залагаше на десни прави в главата на Ротуел и съумя да блокира няколко от неговите офанзиви, след което да разкървави носа му. В третия рунд българинът вкара две мощни леви крошета, до момента в който американецът съумя да пласира удар с крайник, само че пропусна с коляно.

В последна сметка ръката на Иванов беше вдигната победоносно откакто стана ясно решението на съдиите.

За Багата това беше 17-та победа измежду ММА експертите. Той има и 2 загуби в актива си. 6 пъти побеждава с нокаут и 6 пъти със събмишън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР