Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа заяви,

...
Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа заяви,
Коментари Харесай

Джошуа: Планът ми срещу Пулев е "открий и унищожи"

Световният първенец по бокс в тежка категория Антъни Джошуа съобщи, че Кубрат Пулев ще е рисков противник, само че задачата му е да го " открие и унищожи ". Българинът е наложителен кандидат за пояса на интернационалната боксова федерация (IBF) и би трябвало да се бие за титлите през пролетта. Джошуа съобщи, че стилът на Пулев наподобява ненапълно на този на някогашния международен първенец Тайсън Фюри. 

" Единствената му загуба е от Владимир Кличко, който е огромен първенец. Владимир го смъкна на земята три пъти, преди да го победи. Той е доста твърд. Знае какво прави. Всеки боксьор, който се бие за купа, е рисков. Планът ми против него ще е " открий и унищожи ". Той има страховит ляв прав, заобикаля удари и стои в далечна отдалеченост, сходно на стила на Тайсън Фюри ", разяснява Джошуа пред " Скай Спортс ". 

Освен Пулев британецът има още един наложителен кандидат - Александър Усик, който би трябвало да се бие за пояса на международната боксова организация (WBO). Джошуа загатна, че украинецът е по-добрият боксьор от Пулев и избира да се бие с него.

" Имам желание, само че не желая да го споделям, с цел да не прозвучи като пренебрежение към другия. Предпочитам да се удрям с по-добрия боксьор на хартия. Не желая да споделям името, тъй като загубата ме научи, че не би трябвало да недооценявам никого. В мозъка си ще смятам и двамата за убийци. Но хората имат мнение кой е по-добър, аз съм склонен и избирам да срещна по-трудния боксьор. И двамата са солидни, но Усик въпреки всичко е постигнал повече - олимпийски първенец, стана безспорен международен първенец в полутежка категория при експертите, тъй че има солидна кариера. Бих избрал Усик поради това какъв брой е добър ", сподели първенецът пред iFL TV.

Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, пък съобщи, че е писал на IBF и WBO да се схванат кой от кандидатите би трябвало да е първи. " Въпросът ми към федерациите е " Кой е първи? " Помолих ги да се схванат между тях. Не желаеме да овакантяваме пояси и имам вяра, че не би трябвало да се случва, тъй като когато държиш повече от един, би трябвало да има ред. Заради това по какъв начин и по кое време пристигнаха писмата, мисля, че IBF са първи, само че може да не се разберем с Пулев и да се бием с Усик. А може и да кажат, че WBO са първи. Джошуа няма проблем да се бие с който и да е от двамата. Мачът с Пулев ще е добър. Вярвам, че Антъни ще го завоюва с нокаут ", сподели Хърн пред iFL TV.

На въпрос къде ще е мачът с Пулев, той отговори: " Вероятно ще е във Англия. Пулев ще желае допустимо най-вече пари. Мястото, което ще донесе минимум пари за този мач, е Англия. Така че Пулев няма да желае да е тук. Джошуа ще е подготвен да вземе по-малко пари, с цел да е във Англия, само че Пулев - не. Саудитска Арабия желае нов мач на Джошуа, само че не мисля, че мачът с Пулев ще е там. Харесва ми концепцията за нов мач в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк. Харесва ми и концепцията за мач на стадиона на " Тотнъм ". Все отново мисля, че Англия ще е мястото за този мач. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР