Световният шампион по бокс Антъни Джошуа e готов да се

...
Световният шампион по бокс Антъни Джошуа e готов да се
Коментари Харесай

Антъни Джошуа иска да преговаря лично с Уайлдър за мач помежду им

Световният първенец по бокс Антъни Джошуа e подготвен да се бие Дионтей Уайлдър до края на годината, с цел да излъчи " краля в тежката категория ". Това сподели британецът, който се готви за първия си мач в Съединени американски щати, който ще се организира през уикенда. Джошуа държи четири от купите в тежката категория – Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова организация (WBO), а последният и най-ценен пояс на Световния боксов съвет (WBC) е владеене на Уайлдър.

Ако се организира мач сред двамата международни първенци, то за пръв път от 2000 година ще има безспорен международен първенец, който да сплоти всички пояси. За възможна среща Джошуа – Уайлдър се приказва от години, само че всякога договарянията пропадат. Британецът предложи двамата да седнат на една маса и да се схванат.

" Досега постоянно се договаря от щабове или посредством писма и публична преписка. Смятам, че би трябвало да ни сложат на една маса, с цел да почистим всичко. Готов съм да договарям лице в лице с него ", сподели Джошуа.

Двамата международни първенци се срещнаха за пръв път преди 10 дни, когато Уайлдър нокаутира още в първия рунд Доминик Бризийл в Ню Йорк. Джошуа също има мач против Бризийл, като го нокаутира в седмия рунд през 2016 година

През уикенда 29-годишният британец ще се изправи против американския боксьор от мексикански генезис Анди Руис, като залага и четирите си пояса. Съперникът на Джошуа беше заменен, откакто Джарел Милър беше махленски в приложимост на допинг.

Двубоят е първи за Джошуа в Съединени американски щати и ще се организира в именитата " Медисън скуер гардън " в Ню Йорк. Уайлдър няма да участва на мача.

" Постоянно ме питат дали съм подготвен за подобен мач и давам отговор позитивно. Дори и да има закъснение и да не се срещнем през тази година не се тормозя. Знам, че колкото повече време минава, толкоз по-силен ставам ", сподели още Джошуа.

Британецът е непобеден на професионалния кръг, като има 22 победи. От тях 21 пристигнаха с нокаут, а единственият му мач траял цялостните 12 рунда беше против Джоузеф Паркър на 31 март 2018 година, когато Джошуа сплоти четири от поясите, спечелвайки купата на WBO.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР