Световният шампион по бокс Антъни Джошуа (22-0 21 KO) e

...
Световният шампион по бокс Антъни Джошуа (22-0 21 KO) e
Коментари Харесай

Антъни Джошуа иска да преговаря лично с Дионтей Уайлдър за мач помежду им

Световният първенец по бокс Антъни Джошуа (22-0 21 KO) e подготвен да се бие Дионтей Уайлдър до края на годината, с цел да излъчи " краля в тежката категория ". Това сподели британецът, който се готви за първия си мач в Съединени американски щати, който ще се организира през уикенда. Джошуа държи четири от купите в тежката категория – Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова организация (WBO), а последният и най-ценен пояс на Световния боксов съвет (WBC) е владеене на Уайлдър.
 anthony-joshua (10)_10
Ако се организира мач сред двамата международни първенци, за пръв път от 2000 година ще има безспорен международен първенец, който да сплоти всички пояси. За възможна среща Джошуа – Уайлдър се приказва от години, само че всякога договарянията пропадат. Британецът предложи двамата да седнат на една маса и да се схванат.

" Досега постоянно се договаря от щабове или посредством писма и публична преписка. Смятам, че би трябвало да ни сложат на една маса, с цел да почистим всичко. Готов съм да договарям лице в лице с него ", сподели Джошуа.

Video: Anthony Joshua Eager To Make a Statement in U.S. Debut https://t.co/cdDEGbAE31 pic.twitter.com/r4PPtxpQW2
— BoxingScene.com (@boxingscene) May 28, 2019
Двамата международни първенци се срещнаха за пръв път преди 10 дни, когато Уайлдър нокаутира още в първия рунд Доминик Бризийл в Ню Йорк. Джошуа също има мач против Бризийл, като го нокаутира в седмия рунд през 2016 година

През уикенда 29-годишният британец ще се изправи против американския боксьор от мексикански генезис Анди Руис (32-1 21 KO) , като залага и четирите си пояса. Съперникът на Джошуа беше заменен, откакто Джарел Милър беше махленски в приложимост на допинг.

Двубоят е първи за Джошуа в Съединени американски щати и ще се организира в именитата " Медисън скуер гардън " в Ню Йорк. Уайлдър няма да участва на мача.

" Постоянно ме питат дали съм подготвен за подобен мач и давам отговор позитивно. Дори и да има закъснение и да не се срещнем през тази година, не се тормозя. Знам, че колкото повече време минава, толкоз по-силен ставам ", сподели още Джошуа.

 anthony-joshua (1)_15

 anthony-joshua (14)_5

Британецът е непобеден на професионалния кръг, като има 22 победи. От тях 21 пристигнаха с нокаут, а единственият му мач, траял цялостните 12 рунда, беше против Джоузеф Паркър на 31 март 2018 година, когато Джошуа сплоти четири от поясите, спечелвайки купата на WBO.

Video: Hearn Talks Joshua-Ruiz, Deontay Wilder, Fury, More https://t.co/Db8UwvfaGf pic.twitter.com/dvv8jtK5PV
— BoxingScene.com (@boxingscene) May 28, 2019
dnevnik.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР