Световният шампион Петер Саган (Bora-Hansgrohe) спечели тежкия трети етап на

...
Световният шампион Петер Саган (Bora-Hansgrohe) спечели тежкия трети етап на
Коментари Харесай

Петер Саган взе осма победа в Тура с феноменален спринт

Световният първенец Петер Саган (Bora-Hansgrohe) завоюва тежкия трети стадий на Тур дьо Франс. Словакът направи необикновен спринт за общо осмата си етапна победа в Обиколката на Франция. Единият крайник на " Турминатора " се измъкна от педала, само че това не му попречи да задържи с милиметри преднината си.

Той беше съществено притиснат от офанзивата на австралиеца Майкъл Матюс (Suweb), а трети след над 5-часовото каране финишира Дан Мартин от QuickStep Floors.

Трудното, криволичещо нанагорнище на финала подкани много от любимците да нападат. Ричи Порт от BMC даже изглеждаше, че си е опекъл работата, само че Саган мина като експрес около него.

" Словакът кара неестествено ", възкликна коментаторът на BBC, отразяващи Тура. 



" Благодаря на тима, че ме държеше през целия стадий. Беше в действителност мъчно нанагорнище най-после. След офанзивата на Ричи Порт взех решение да потегли. Казах си, че е доста рано, само че нямах избор. Тогава обаче се измъкна кракът ми, нова неточност ", сподели Саган, " Матюс съвсем ме надмина, само че съм благополучен от успеха ". 

Новината в генералното класиране е, че любимецът Крис Фрум излезе на втора позиция, единствено на 12 секунди от водача Герант Томас, негов съотборник в Team Sky. Трети е Михаел Матюс, а Петер Саган към този момент е на четвърта позиция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР