Световният шампион от 2014-а година с отбора на Германия Марио

...
Световният шампион от 2014-а година с отбора на Германия Марио
Коментари Харесай

Гьотце: От Байерн ми казаха, че може да ме потърсят

Световният първенец от 2014-а година с тима на Германия Марио Гьотце е благополучен от решението да напусне родината си и да заиграе за клуба от Нидерландия ПСВ Айндховен. За него това е ново предизвикателство и надалеч по-малко медиен звук.

"Щастлив съм в тази конюнктура, в случай че би трябвало да бъда почтен. Защото този напън върху мене е през цялото време на кариерата ми. Разбира се, ПСВ е във фокуса в Нидерландия, само че е доста по-спокойно от интервалите ми преди този момент ", разяснява Гьотце в днешния брой на списание "Шпорт Билд ".

28-годишният нападател стартира кариерата си в мъжкия тим на Борусия (Дортмунд) и незабавно попадна в центъра на вниманието. Това се ускори след прекосяването му в Байерн.

"През лятото обсъждахме моето бъдеще, проектите на Байерн. Те ми споделиха, че ме ценят като човек и като футболист и в един миг може още веднъж да ме потърсят. Но не знам дали ще се случи скоро, съобщи още той. Той вкара победния гол за Германия на финала през 2014-а година против Аржентина, само че по-късно не съумя да вземе водещата роля както в Байерн, по този начин и в Борусия (Дортмунд), откъдето си потегли това лято без пари. След това пристигна предлагането от Нидерландия.

"Наистина се усещам добре. Харесват ми новите съотборници, новите съперници, новото предизвикателство, прибавя той. Едно нещо обаче не му стига и това е още популярност на клубно интернационално равнище, макар че е стъпвал на най-високото стъпал с националния на Германия.

"Не съм печелил интернационален трофей на клубно равнище и несъмнено това е нещото, което желая да реализира. Сега ние дружно с моите съотборници от ПСВ Айндховен нападаме шампионата Лига Европа. Наистина очаквам там мачовете. А Шампионската лига е нещо още по-голямо и несъмнено ме кара да се вълнувам, декларира Гьотце.

Той стартира при "жълто-черните " от Дортмунд през 2010-а година към този момент като одобрен титуляр, въпреки и преди този момент да имаше мачове. Но три години по-късно беше притеглен от Байерн, където не съумя да се наложи и през 2016-а се върна в Борусия. А това лято напусна родния си клуб като свободен сътрудник.
Ередивизи 14 кръг, вторник 22 декември  ПСВ Айндховен 4:1краен резулат  ВВВ-Венло
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР