Световният шампион от 2006 година Греъм Дот бе на косъм

...
Световният шампион от 2006 година Греъм Дот бе на косъм
Коментари Харесай

Греъм Дот остана на крачка от най-великия обрат в Крусибъл

Световният първенец от 2006 година Греъм Дот бе на косъм да реализира един от най-великите обрати в историята на Световното състезание по снукър. Шотландецът опита да стори немислимото, когато изоставаше с 1:8 фрейма от Световния първенец от 2015-а Стюарт Бингам, и някакси съумя да докара дуела до последния фрейм! В него обаче Бингам надви и съумя да си отдъхне, откакто едвам не се елементарни с фантазията си да стане международен първенец за повторно рано-рано в шампионата.
 Сензация в Крусибъл! Аматьор изхвърли Ракетата от международното по снукър (видео)  Шон Мърфи с историческо достижение при успеха си над квалификант в Крусибъл
Наградата за англичанинът е среща с друг международен първенец - Джон Хигинс - на осминафиналите. Бингам е по петите на трета ранкинг купа този сезон, откакто завоюва Откритото състезание на Англия и на Гибралтар. Той е играчът, който влезе в Шефилд в най-хубава форма, в случай че не броим тримата любимци Рони О`Съливан, Нийл Робъртсън и Джъд Тръмп. Ракетата, обаче, се провали с гръм и тропот против дилетанта Джеймс Кейхил и отпадна безславно в една от най-големите сензации в историята на спорта, а Тръмп би трябвало да наваксва пасив от 3:6 след първата сесия против най-бързия състезател в Световния тур Тепчая Ун-Ну. Робъртсън е единственият, който засега оправдава изцяло статута си на главен кандидат за купата, откакто прегази Михаел Георгиу с 10:1 и ще срещне Шон Мърфи на осминафиналите.

Ако Дот бе осъществил обрата от 1:8, мачът му с Бингам щеше да се подреди до прословутият " край по черната " от 1985 година сред Денис Тейлър и Стив Дейвис. Преди 34 години Тейлър изоставаше с 1:9, само че в последна сметка завоюва единствената си международна купа против абсдолютния хегемон по това време Дейвис. Историята помни единствено един поврат от седем фрейма закъснение - този на Найджъл Бонд от 2:9 до 10:9 против Клиф Торнбърн през 1994 година.

С брейкове от 114, 70 и 77 Дот понижи разликата в резултата до 4:8 при започване на вечерната сесия, само че Бингам завоюва идващия фрейм и се отдръпна на отмора удобно при 9:4. При 9:6 англичанинът бе заставен да съобщи фрейма, след като направи три фаула, пробвайки сейфти удар. " Джобното динамо " завоюва още фрейм, с цел да направи разликата единствено един в интерес на противника си, а брейк от 88 точки в 18-я фрейм означаваше, че всичко ще се реши във финалната 19 партия.
Нервите взеха връх като и двамата играчи пропуснаха положителни благоприятни условия за огромен брейк. Все отново Бингам стигна до серия от 35 точки, която бе задоволителна на англичанина да оцелее в този трогателен конфликт и да си завоюва билет за идната фаза.

На другата маса малко по-късно пък завърши първата сесия на дуел, който също може да се трансформира в невероятна изненада - международният номер 35 Юлон Жоу води със 7:2 на Марк Алън, с помощта на топ брейкове от 86, 54, 101, 53, 73 и 74.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР