Световният шампион Нейтън Чен (САЩ) защити титлата си от финала

...
Световният шампион Нейтън Чен (САЩ) защити титлата си от финала
Коментари Харесай

Световният шампион Нейтън Чен защити титлата си от финала на Гран При

Световният първенец Нейтън Чен (САЩ) отбрани купата си от финала на Гран При по фигурно пързаляне, откакто трумфира при мъжете на надпреварата на шестте най-хубави за сезона във Ванкувър (Канада). 19-годишният Чен падна след осъществяване на четворен лутц във волната си стратегия и сгреши при комбинацията от скокове, само че беше водач след късата стратегия и съумя да резервира първото си място в крайното класиране. Той събра общ брой от 282.42 точки. " Определено не изиграх най-хубавите си стратегии. Направих неточности и в двете съчетания ", сподели американецът.

View this post on Instagram
A post shared by ISU Figure Skating (@isufigureskating) on Dec 7, 2018 at 10:09am PST
Втори остана олимпийският и международен вицешампион Шома Уно (Япония) с 275.10 точки. Кореецът Джун-ван Ча е трети с 263.49 точки. 17-годишният Ча, който е дебютант на край на Гран При, беше четвърти след късата стратегия, само че получи трета оценка за волната и се качи на почетната стълбичка.

Световните вицешампиони Медисън Хюбъл и Закари Донъхю (САЩ) завоюваха ритмичния танц при танцовите двойки с най-хубав резултат в кариерата си - 80.53 точки. Те не са печелили орден от край на Гран При досега. Втори са Шарлен Гиняр и Марко Фабри (Италия) със 78.30, следвани от руснаците Виктория Синицина и Никита Кацалапов (Русия) със 77.33.

При спортните двойки водачи след късата стратегия са Пън Чън и Цзин Ян (Китай) със 75.69 точки.
След тях в класирането са съветските дуети Наталия Забияко и Александър Енберт със 75.18 и Евгения Тарасова и Владимир Морозов със 74.04 точки.

Във Ванкувър паралелно с финала на Гран При за мъже и дами се организира и съревнование за юноши и девойки. При юношите първенец стана 13-годишният канадец Стивън Гоголев, който влезе като запаса измежду шестте най-хубави за сезона. Той приключи със общ брой от 233.58 точки, откакто беше втори в късата и завоюва волната стратегия. Гоголев е най-младият победител в шампионата - едвам на 13 години и 351 дни. Предишният връх принадлежеше на японеца Юдзуру Ханю - 14 години и 362 дни.

Титлата при юношеските танцови двойки завоюваха София Шевченко и Игор Еременко (Русия) със 170.66 точки. Състезанието продължава тази нощ с волната стратегия при девойките и дами, при танцовите двойки и при спортните двойки.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР