Световният шампион на WBC Тайсън Фюри е на път да

...
Световният шампион на WBC Тайсън Фюри е на път да
Коментари Харесай

Тайсън Фюри избира съперник за 5 декември измежду двама

Световният първенец на WBC Тайсън Фюри е на път да си откри противник за оповестения по-рано мач на 5 декември, с който ще ознаменува своето завръщане пред родна аудитория. Мениджърът на британеца Боб Аръм съобщи, че двама боксьори сe обрисуват като съществени претенденти да се изправят против Циганския крал. Става въпрос за Агит Кабайел и Карлос Такам.

Тайсън Фюри изостави проектите си да срещне Дионтей Уалдър за трети път, заявявайки, че клаузата за реванш е изтекла. Въпреки че от лагера на Бронзовия бомбардировач не са изцяло съгласни с това, от щаба на Фюри към този момент му търсят нов съперник за мача в Лондон.

“Той избира противник, сподели Аръм пред BoxingScene. - Тайсън ще победи Такам. Такам най-малко е прочут и се боксира по ESPN. Той изглеждаше сносно в последната си борба. Другото момче (б.р. Кабайел) е непобеден и се е бил с някои много свестни боксьори. Не ми хрумва различен боксьор за противник на Тайсън Фюри. “
 Кабайел е немски боксьор в тежка категория, чиято кариера стартира по доста обещаващ метод, само че по-късно забуксува. През 2017-а 28-годишният Агит победи белгиеца Ерв Юбо и завоюва вакантната европейска купа, която по-късно отбрани с впечатляваща победа по точки над Дерек Чисора. Оттогава насам обаче той се е бил единствено три пъти против посредствени противници и по този начин и не съумя да трансферира рамките на европейското равнище и да провокира международни първенци.
 Такам е роден в Камерун френски професионален боксьор, който се бори за обединените трофеи на WBA, IBF и IBO в тежка категория против Антъни Джошуа през 2017 година В кариерата си досега 39-годишният Карлос има на сметката си провали от Ей Джей, Дерек Чисора, Александър Поветкин и Джоузеф Паркър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР