Световният шампион на 400 метра с препятствия Карстен Вархолм обра

...
Световният шампион на 400 метра с препятствия Карстен Вархолм обра
Коментари Харесай

Карстен Вархолм обра спортните награди в Норвегия

Световният първенец на 400 метра с трудности Карстен Вархолм обра всички награди на Норвежката спортна церемония, откакто завоюва общо три оценки. След като беше разгласен за “Спортист на годината”, норвежецът сграбчи още кристалните глобуси за “Спортист на годината на спортистите” (награда, за която гласоподават спортисти), както и “Спортна персона на годината”.

Вархолм благодари на 1.5 млн. норвежци, които са гледали сполучливата отбрана на международната му купа в Доха, а по-късно се пошегува, задавайки въпроса: “Но какво са правили останалите четири милиона на този ден?”

View this post on Instagram
A post shared by Karsten Warholm (@kwarholm) on Jan 5, 2020 at 9:14am PST

Неговият дълготраен треньор Лейф Олав Алнес беше избран за №1 измежду спортните наставници: “Искам да поздравя останалите номинирани и да благодаря на журито. Чувствам се фаворизиран да карам старините си с толкоз добър спортист и добър човек като Карстен”.

Спринтьорът Салум Кашафали получи премията за “Спортна персона на годината с увреждания”, а Тереса Йохауг беше определена за “Спортистка на годината”. Йохауг е международна и олимпийска шампионка в ски бягането, само че през август завоюва купата на Норвегия на 10 000 метра с 32:20.86 минути и покри норматива за присъединяване на Европейското състезание ро лека атлетика в Париж през 2022 година

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР