Световният шампион на 1500 метра за хора с увреждания Християн

...
Световният шампион на 1500 метра за хора с увреждания Християн
Коментари Харесай

Християн Стоянов: Очертава се интересна и трудна 2020 г.

Световният първенец на 1500 метра за хора с увреждания Християн Стоянов, който отпътува на подготовка в Южна Африка, разгласява прочувствен пост във “Фейсбук” по отношение на отсрочените Олимпийски и Параолимпийски игри в Токио за след година. Стоянов разкри и през какви премеждия е минал през предишния месец.

“Интересна и сложна 2020-та година се обрисува, най-малко първата половина.

През миналия февруари и по-точно на 21-ви, както се вълнувах за заминаването си в Йоханесбург, ЮАР и си упражнявах напълно умерено с упоритости за идната Параолимпиада в Токио, внезапно ме заболя внезапно стомах, ден по-късно бях опериран от апендицит. Разбира се, вълнението и упоритостта ми внезапно спадна, обаче се възвърнах бързо и на 12-тия ден след интервенцията, незабавно щом дойдох в ЮАР направих първата си подготовка и по този начин с всеки идващ ден се усещах по-добре и по-добре, а тренировките ставаха все по-силни и бързи.

Тъкмо седмица с вяра, че всичко ще бъде наред и внезапно откриха, първият болен от ковид в България, оттова нататък знаете по какъв начин се развиха нещата, а след няколко дни ковид дойде и в Южна Африка.

Днес анулираха и най-големия състезателен конгрес на планетата ни - Олимпиадата, а за мен Параолимпиадата, това за което аз и доста други спортисти се готвим през последните 4 години, и за което мислим всяка заран, когато се събудим.

Всичко това няма значение, в този миг единственото значимо е да се опазим здрави и да опазим другите към нас, а хубавите времена ще дойдат още веднъж, ще има надпревари, занимания, ще се радваме на слънчевите дни по този начин, както в никакъв случай досега”, написа Стоянов във “Фейсбук”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР