Световният шампион на 100 метра Джъстин Гатлин заяви, че е

...
Световният шампион на 100 метра Джъстин Гатлин заяви, че е
Коментари Харесай

След допинг аферата Гатлин уволни треньора си

Световният първенец на 100 метра Джъстин Гатлин съобщи, че е шокиран и сюрпризиран от обвиняванията, че дружно с треньора си са забъркани в контрабанда на неразрешени субстанции за повишение на спортните резултати.

Самият Гатлин разгласи, че незабавно откакто е научил за обвиняванията, е уволнил треньора си Денис Мичъл.

"Аз не употребявам и не съм употребявал каквито и да било неразрешени препарати. Аз съм покъртен и изумен, че моят треньор е имал каквото и да било отношение към тези обвинявания. Когато разбрах, незабавно го уволних. Всички юридически разновидности се намират на масата, тъй че в никакъв случай няма да разреша на който и да било да ме лъже. Нямам никакви други мнения по въпроса, защото в този момент стартира евентуално една дълга юридическа сага, а последващите мнения ще бъдат от моя юрист ", съобщи Гатлин, който е настоящ международен първенец на 100 метра.

Скандалът с Джъстин Гатлин се разгоря с помощта на скрито следствие на английски публицисти.

Гатлин е олимпийски първенец в тази дисциплинираност от Атина 2004, а през 2006-а година изтърпя дисквалификация поради нараснали равнища на тестостерон.

Денис Мичъл е някогашен олимпийски първенец от Барселона'92 с щафетата на Сащ на 4 по 100 метра. Но през 1998-а година той беше отхвърлен от спорта поради приложимост на допинг и се насочи към треньорска активност. Той обаче е бил в близки връзки с много компрометирания състезателен сътрудник Робърт Вагнер, който е забъркан в търговия със неразрешени стимуланти.

Разследването на "Индипендънт " е извършено през юли тази година, откакто в изданието получили информация, че съответни сътрудници и треньори ръководят скица за разпространяване и доставяне на спортисти със неразрешени субстанции. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР