Световният шампион Макс Верстапен спечели Гран при на Канада, за

...
Световният шампион Макс Верстапен спечели Гран при на Канада, за
Коментари Харесай

Верстапен спечели в Канада и донесе победа №100 на Ред Бул

Световният първенец Макс Верстапен завоюва Гран при на Канада, с цел да донесе победа №100 на Ред Бул във Формула 1.


Пилотът на Астън Мартин - Фернандо Алонсо, зае второто място, а Люис Хамилтън с Мерцедес добави подиума в Монреал.

С шестата си победа от осем надпревари този сезон Верстапен усили преднината си на върха в класирането и продължи неумолимия си поход към трета поредна международна купа.

" Много съм благополучен сега. Стотна победа за тима - това е необикновено ", съобщи Верстапен, пред Агенция Франс Прес.

" Никога не съм очаквал, че аз самият ще стигна до тук ", добави холандският водач, който усили броя на успехите си във Формула 1 на 41, с цел да се изравни с починалия Айртон Сена.

Фераритата на Шарл Леклерк и Карлос Сайнц заеха четвърто и пето място, а съотборникът на Верстапен в Ред Бул Серхио Перес остана шести.

Сега Верстапен има 69 точки преднина пред мексиканеца за домашното съревнование на Ред Бул в Австрия идващия месец.

Алонсо, класиран на трето място в шампионата, завоюва тежката борба със остарелия си противник Хамилтън за второто място.

" Люис натискаше през цялото съревнование, нямаше нито една обиколка, в която да мога да се отпусна. В края Люис имаше повече движение, беше мъчно съревнование. Това бяха 70 обиколки от квалификацията през днешния ден ", съобщи двукратният някогашен първенец.

Хамилтън съобщи, че Мерцедес " постепенно се пробва " да сътвори автомобил, с който да се бори за победи в надпреварите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР