Световният шампион Макс Верстапен очаква Люис Хамилтън да се завърне

...
Световният шампион Макс Верстапен очаква Люис Хамилтън да се завърне
Коментари Харесай

Верстапен очаква тежка битка с Хамилтън и през 2022 година

Световният първенец Макс Верстапен чака Люис Хамилтън да се завърне през 2022. Няколко дни след края на надпреварата в Абу Даби, се появиха изказвания, съгласно които Хамилтън може да не продължи кариерата си в F1.
Верстапен завоюва първата си международна купа след доста спорен край на Гран при на Абу Даби. Пилотът на Ред Бул смени своите гуми откакто на пистата излезе кола за сигурност. Веднага след рестарта на конкуренцията Макс изпревари безпроблемно Люис в последната обиколка, което му донесе успеха в шампионата.

„ Не скърбя за метода, по който той изгуби купата. Разбирам какъв брой е било мъчително, само че това е част от надпреварата. Трябва да продължиш да се бориш до края. Знаете какво може да се случи във всяка една конкуренция. Люис също завоюва първата си купа по сходен метод и мисля, че може да разбере каква е обстановката “, показа Верстапен.
Според нидерландеца Хамилтън към момента е в положение да се бори за осма международна купа през 2022 и чака тежка борба с него.
„ Разбира се, мога да схвана какви са били първите няколко дни след такова съревнование. Със сигурност човек не е благополучен. Трябва да разбере, че това е част от спорта и такива неща непрекъснато се случват. Люис би трябвало да огледа обратно и да види какво е постигнал досега. Това ще му даде разтуха. Все още има шансове да завоюва рекордна осма купа и чакам тежка борба с него през 2022. Така че не виждам причина да се откаже тъкмо в този момент “.

След като бе публично доказан за международен първенец, Верстапен съобщи, че ще си даде отмора. Пилотът на Ред Бул е постигнал задачата на живота си и се надява да успее да отбрани короната си следващата година.

„ През идващите няколко дни ще поспя повече. Искам да остана в този тим най-малко още 10-15 години. Надявам се да печеля още шампионати, тъй като това постоянно е била основната ми цел “, приключи Верстапен.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР