Световният шампион Макс Верстапен е един от многото пилоти, които

...
Световният шампион Макс Верстапен е един от многото пилоти, които
Коментари Харесай

Ето кои са всички наказани пилоти преди квалификацията в Италия

Световният първенец Макс Верстапен е един от многото водачи, които ще получат наказване преди старта на утрешната Гран При на Италия във Формула 1. Пилотът на Ред Бул е с най-ниската глоба, 5 места, защото той употребява единствено нов мотор с вътрешно горене този уикенд, който е втори спомагателен за него през годината. Именно заради тази причина глобата на Верстапен е 5, а на 10 или повече места.
 Макс с 5 места обратно на старта Макс с 5 места обратно на старта
Подобно на Верстапен водачът на Алпин Естебан Окон също има наказване от 5 позиции, още веднъж поради потреблението на ново ДВГ този уикенд.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес ще бъде изместен с 10 места обратно, защото неговият нов мотор с вътрешно горене е първи спомагателен за сезона.

Дуото на Хаас Мик Шумахер и Кевин Магнусен ще бъдат глобени с по 15 позиции. Шумахер поради потреблението на нови ДВГ и скоростна кутия, а Магнусен поради нови ДВГ, турбо и MGU-H съставни елементи.

Санкция от 15 места ще изтърпи и Валтери Ботас от Алфа Ромео, който ще употребява идентични нови съставни елементи този уикенди, каквито и Магнусен.
 Ботас с ново наказване на стартовата решетка Ботас с ново наказване на стартовата решетка
Карлос Сайнц и Люис Хамилтън пък ще бъдат пратени непосредствено в дъното на стартовата решетка. Испанецът ще употребява нови ДВГ, MGU-K, акумулатори, електроника и скоростна кутия, до момента в който Хамилтън има напълно нова задвижваща система с спомагателни бройки от всеки един нейн съставен елемент.
 Хамилтън ще започва Гран При на Италия от дъното на колоната Хамилтън ще започва Гран При на Италия от дъното на колоната
Най-тежкото наказване ще бъде за Юки Цунода , който също е изпратен в дъното на колоната, само че има и още наказания, поради спортни нарушавания. Първата от тях ще му коства 10 места, а тя му бе дадена поради натрупването на прекалено много публични предизвестия в хода на сезона. Втора ще му коства още 3, поради игнорирането на жълти знамена по време на вчерашната втора подготовка на „ Монца “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР