Световният шампион Люис Хамилтън с Мерцедес постигна най-добър резултат в

...
Световният шампион Люис Хамилтън с Мерцедес постигна най-добър резултат в
Коментари Харесай

Хамилтън с най-добро време в първата тренировка преди Гран при на Италия

Световният първенец Люис Хамилтън с Мерцедес реализира най-хубав резултат в първата свободна подготовка преди неделното Гран при на Италия на пистата Монца.

Британецът завъртя най-хубава обиколка за 1 минута и 20.926 секунди. Той остави на 0.452 секунди зад себе си водача в генералното класиране Макс Ферстапен и на 0.525 секунди съотборника си Валтери Ботас.

Много мощно в тренировката се показаха болидите на Астън Мартин. Канадецът Ланс Строл приключи с четвърто време, до момента в който германецът Себастиан Фетел се подреди шести. Между двамата се вклини французинът Пиер Гасли с АлфаТаури.

Тимът на "Ферари ", за който надпреварата на Монца е домашно, не даде огромни мотиви за оптимизъм на многочислените си почитатели. Испанецът Карлос Сайнс-младши реализира седмо време в тренировката, а монегасецът Шарл Льоклер се подреди 11-и.

Състезанието за Голямата премия на Италия този уикенд е по-особено, защото то е едно от трите през сезона, в които квалификацията за място на стартовата решетка в неделя ще бъде сменена от спринтово съревнование. По тази причина по-късно през днешния ден вместо втора свободна подготовка ще се организира подготовка, която да дефинира стартовия ред в спринтовото съревнование в съботния следобяд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР