Световният шампион Кале Рованпера призна, че ралито в Швеция е

...
Световният шампион Кале Рованпера призна, че ралито в Швеция е
Коментари Харесай

Рованпера: В Швеция беше доста трудно

Световният първенец Кале Рованпера призна, че ралито в Швеция е било “доста мъчно ”, като миналогодишният победител трябваше да чисти пътя в петъчните стадии и на финала остана едвам 4-и.

Кале завоюва 6 от 18-те прави, само че загуби борбата за третото място в неделя против Тиери Нювил, който имаше късмет да е втори благодарение на заповедите от бокса в Хюндай, само че остана трети. В самия завършек на ралито Рованпера реши да не натиска на най-много в пауър стейджа, с цел да не излезе отпред в класирането след първите 2 кръга и да не му се постанова да чисти пътя за противниците си в идващото рали в Мексико през март.

“Не съм съществено обезпокоен, защото ние участвахме в борбата в челото - разяснява международният първенец. - Ясно е, че не разполагахме с най-хубавата позиция на пътя, другояче можеше да се оправим и по-добре. Но уикендът беше сложен за нас и мисля, че можем да сме относително удовлетворени от резултата. Но не съм благополучен от 4-ото място, при вторите минавания на правите нямахме задоволително скорост. При първите минавания се борехме за най-хубавото време в стадиите, само че по-късно изоставахме. "
 Уилсън: Спечелихме поради Танак в Швеция Уилсън: Спечелихме поради Танак в Швеция
До този уикенд Тойота имаше единствено една загуба в Швеция след завръщането на марката в WRC през 2017 - през 2018, когато Тиери Нювил донесе успеха на Хюндай.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР