Световният шампион и лидер в снукър ранглистата (от 2012-а насам)

...
Световният шампион и лидер в снукър ранглистата (от 2012-а насам)
Коментари Харесай

Марк Селби отново е с една от най-големите титли

Световният първенец и водач в снукър ранглистата (от 2012-а насам) Марк Селби завоюва за втора поредна година един от най-силните и влиятелни ранкинг шампионати - Международния шампионат. Веселяка от Лестър победи в Дакин след 10:7 над Марк Алън във финала, с което сграбчи първо отличие за сезона. След първата сесия англичанинът си беше обезпечил толкоз удобен задатък от 7:3, че изглеждаше като че ли ще победи в нов едностранен край, защото предходната година разгроми Дин Дзюнхуей с 10:1 в борбата за трофея.

He's done it! @markjesterselby and he has defended his title in Daqing and claimed a 13th ranking crown.#InternationalChamps pic.twitter.com/sud74ZHFKB
— World Snooker (@WorldSnooker1) November 5, 2017
Северноирландският занаятчия на щеката обаче върна интригата в следобедния сегмент от дуела, само че не можа да заличи пасива си от сутринта и Селби завоюва нужните му три фрейма. Веселяка от Лестър завоюва най-тлъстия вероятен чек за купа отвън Англия - 150 000 паунда, защото наградният фонд за Международния шампионат е 750 хиляди и това е събитието с максимален “портфейл” от провеждащите се отвън границите на Обединеното кралство (Шампионата на Китай, World Open и Шанхай Мастърс са със същите наградни фондове). По-рано през седмицата стана ясно, че в идващите сезони спонсорите са обезпечили даже по-апетитни суми за участниците в Дакин.

Tremendous double from the defending champion#InternationalChamps pic.twitter.com/BTFmLgJQ8L
— World Snooker (@WorldSnooker1) November 5, 2017
Любопитен факт е, че 150-те хиляди лири в актива на Селби му подсигуряват още на този стадий от сезона, че ще го приключи с най-малко 1 000 000 на сметката си за международната класация. Също по този начин Веселяка от Лестър сграбчи 13-ата си ранкинг купа, с което се изравни с Дин Дзюнхуей на шесто място във безконечната ранглиста по този индикатор. Китайският ас бе стигнал до тази численост преди няколко седмици с триумфа си в World Open, като пред него и Селби остават единствено Стивън Хендри (36), Рони О’Съливан и Джон Хигинс (по 29), Стив Дейвис (28) и Марк Уилямс (17).

It was tight, but @markjesterselby found a way through!#InternationalChamps pic.twitter.com/D2Ujyk6kBY
— World Snooker (@WorldSnooker1) November 5, 2017
Победата също по този начин маркира края на относително неубедителния старт на сезона за Селби, който беше малтретиран от травма в крайници през юни месец и точно тя го принуди да се нуждае от в допълнение време за нахлуване в най-благоприятен темп. Той пропусна началото на акцията, след това не преодоля четвъртфиналната фаза на пет следващи шампионата, само че в този момент още веднъж се показа на най-високо равнище в най-подходящия миг, с цел да завоюва шестата си ранкинг купа в границите на последните 16 месеца - в този интервал той подвигна и купите от Шампионата на Обединеното кралство и Световното състезание в “Крусибъл”.

Gallery | Pictures from the opening session of the Oppo International Championship final here in Daqing.
https://t.co/itwIOa6buJ pic.twitter.com/sJAxw6Rzii
— World Snooker (@WorldSnooker1) November 5, 2017
Селби дръпна с цели 800 000 паунда на Дин Дзюнхуей на върха в международната класация, до момента в който Алън се изкачи от 11-о до 6-о място, с помощта на чека за 75 хиляди лири от Дакин. За Веселяка от Лестър това е 16-а поредна победа в границите на шест шампионата в мач, който има повече от една сесия, като последната му загуба е в Международния шампионат от Джон Хигинс с 4:9.

Sometimes @markjesterselby is so good all you can is give him a push pic.twitter.com/WiqqefKWVV
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) November 5, 2017
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР