Световният шампион Франция още веднъж демонстрира класата си. Тимът на

...
Световният шампион Франция още веднъж демонстрира класата си. Тимът на
Коментари Харесай

Франция не показа милост срещу амбицираните шведи

Световният първенец Франция още един път показва класата си. Тимът на Дидие Дешан победи с 4:2 Швеция в последния си дуел от груповата фаза в Лигата на нациите и прати скандинавците в по-долната дивизия " В ". Два гола вкара Оливие Жиру, а по един път се разписаха Бенжамен Павар и резервата Кингсли Коман. За гостите точни бяха Виктор Клаесон и Робин Куайсон.

Мачът беше без значение за " петлите ", които си осигуриха първото място и присъединяване във финалната четворка на шампионата още преди няколко дни с успеха в Португалия (1:0). Шведите пък се постановиха с 2:1 над Хърватия и резервираха шансове да останат в Лига " А " точно за сметка на " шахматистите ". Те обаче трябваше да реализират по-добър резултат против Франция, в сравнение с хърватите против Португалия.

Очаквано, селекционерът на домакините Дидие Дешан предприе някои разбърквания в състава си и даде късмет на футболисти, които по-рядко попадат измежду титулярите. Адриен Рабио не върнат в центъра на халфовата линия на мястото на санкции Н'Голо Канте, офанзивата поведоха Оливие Жиру и Антоан Гризман, а Килиан Мбапе влезе след почивката. От първата минута стартира Маркус Тюрам, а в центъра на отбраната още веднъж си партнираха Рафаел Варан и Преснел Кимпембе.

Шведите дойдоха в Париж без селекционера си Яне Андерсон, който е под карантина. В негово неявяване тимът беше воден от помощник-треньора Петер Ветергрен. За " тре кронур " не игра осъденият Албин Екдал, а неговото място в халфовата линия зае Виктор Клаесон. Това беше единствената смяна от мача с Хърватия. В предни позиции действаха Маркус Берг и Деян Кулушевски, а Емил Форсберг и Себастиан Ларсон стартираха по двата фланга.

Швеция имаше единствено една победа като посетител на " петлите " - 1:0 в контрола през далечната 1952 година. Скандинавците подходиха търпеливо, с вярата да удържат домакинския напън и да се възползват от възможни неточности в противниковата защита.

Шведите доста рано получиха опция да поведат и я използваха. Те развиха офанзива по десния фланг, след която Пол Погба не почисти добре топката и тя попадна в Клаесон. Играчът на Краснодар се промъкна сред няколко бранители и благодарение на рикошет в крайници на Варан съумя да изненада Юго Лорис.

Домакините можеха да изравнят незабавно, само че Тюрам не намесе прекрасен удар с глава след чудесно центриране на Люка Ернандес. Работата за Робин Олсен ставаше от ден на ден. В 12-ата минута той избави изстрел на Жиру, а по-късно и Павар пропусна от комфортна позиция. Изравняването пристигна след четвърт час игра, когато Тюрам откри в наказателното поле Жиру и 34-годишният нападател опъна мрежата с левия крайник.

Шведите се опитваха да не изпадат в глуха отбрана, само че на моменти се случваше тъкмо това. Кулушевски оставаше изолиран от съотборниците си, а " петлите " направиха цялостен поврат в 36-ата минута. Тюрам опитва да преодолее триково цялата защита на гостите, само че вместо това топката отскочи към Павар и той с шут от въздуха я прати за повторно във вратата на Олсен.

Това беше втори гол за бранителя на Байерн (Мюнхен) с екипа на националния тим. Първият бе против Аржентина на Мондиал 2018.

В края на полувремето Рабио можеше да нокаутира скандинавците, само че Олсен се намеси устойчиво. За шведите не идваха положителни вести и от Сплит, където Хърватия водеше с 1:0 на Португалия.

Лига на нациите 6 кръг, вторник 17 ноември  Франция 4:2краен резулат  Швеция
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР