Световният шампион Джъд Тръмп отпадна на 1/4-финал от първенството на

...
Световният шампион Джъд Тръмп отпадна на 1/4-финал от първенството на
Коментари Харесай

Проклятието на "Крусибъл" застигна и Джъд Тръмп

Световният първенец Джъд Тръмп отпадна на 1/4-финал от шампионата на планетата по снукър в Шефилд (Анг) и подхрани най-мистичната легенда, обвързвана с шампионата в театъра " Крусибъл ". 30-годишният англичанин стана 18-ият друг притежател на купата, който не съумява да я отбрани в годината след първия си успех, откогато шампионатът се организира в емблематичната зала (от 1977 г.).

Тръмп е петият, който е застигнат от " Проклятието на " Крусибъл " на 1/4-финал, след Стивън Хендри (1991), Джон Парът (1992), Питър Ебдън (2003) и Шон Мърфи (2006). Любопитното е, че най-често след първата си купа първенците отпадат още в I кръг - цели пет пъти, а единствено двама са съумели да стигнат още веднъж до финала на идната година - Джо Джонсън (1987) и Кен Дохърти (1998).

През 2020 година първенецът Тръмп беше спрян от сънародника си Кайрън Уилсън, който се наложи с 13:9 фрейма в двудневния мач в понеделник и вторник. Водачът в схемата и неоспорим №1 в ранглистата поведе рано с 2:1, само че първата отмора пристигна при тъждество, а след откриващата сесия резултатът към този момент беше 5:3 в интерес на Воина. До края на мача Асото в колодата по този начин и не съумя да се приближи на по-малко от един фрейм разстояние от противника и беше детрониран.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР