Световният съвет за туризъм и пътувания постави България на второ

...
Световният съвет за туризъм и пътувания постави България на второ
Коментари Харесай

България е втората най-безопасна страна в света за туризъм и пътувания

 Световният съвет за туризъм и пътувания сложи България на второ място след Турция и преди Португалия и Мавриций

Най-безопасните страни за летните отпуски са Турция, България, Португалия, Саудитска Арабия, Ямайка и Мавриций, а техните старания да предотвратят разпространяването на коронавирусна зараза измежду туристите бяха оценени от Световния съвет за туризъм и пътешествия. Туристическите обекти там ще получат специфични значки, което значи, че те са следвали специфичните протоколи на организацията.

Световният съвет за туризъм и пътувания (World Travel & Tourism Council - WTTC) дефинира страните, в които деятелите на туристическата промишленост са взели всички ограничения, с цел да е безвредно да се почива там. Организацията, която сплотява участници в туристическата промишленост, означи, че в този момент е най-безопасно в Турция, България, Португалия, Саудитска Арабия, Ямайка и Мавриций, както и в някои райони на Канада (провинция Онтарио) и Мексико (Южна Долна Калифорния и полуостров Юкатан). От градовете в листата влязоха и испанските градове Барселона, Мадрид и Севиля.

Това значи, че в туристическите обекти там са отчели всички условия на Съвета и с помощта на това са получили фирмения знак Safe Travels (Безопасно пътуване), а това значи, че мястото е утвърдено от организацията.

Световният съвет за туризъм и пътувания стартира да разгласява специфични протоколи за деятелите от туристическата промишленост в края на май и оттогава на неговия уебсайт се дават рекомендации за работа в изискванията на спад на пандемията COVID-19 и живот към " новата нормалност “ за туроператорите, хотели, самолетни компании, летища, магазини, заведения за хранене и места за конференции, осведоми " Труд ".

Много от тези точки съответстват с условията на държавните управления на другите страни по света, само че Съветът прави триумфите на участниците на този пазар по-видими, като им дава специфични значки. В допълнение, в протоколите има и рекомендации по какъв начин да се изпълнят на процедура условията за санитарна сигурност.

След като Световният съвет за туризъм и пътувания разгласи Турция, България, Португалия и някои други страни за безвредни, може да се чака, че в тамошните хотели техните чиновници към този момент са подготвени по новите правила за хигиена, които прецизно би трябвало да се съблюдават, като измиване на ръцете, носене на ръкавици и защитни маски и спазването на санитарната отдалеченост, а положението на тяхното здраве непрестанно ще се следи от управлението и здравните органи. 

Освен това Съветът ще награждава със знак на отличие тези, които дезинфекцират повърхностите в стаите, ползват маркировка, с цел да оказват помощ на гостите да се дистанцират обществено, а също по този начин постоянно и постоянно да почистват хотелските стаи, тоалетните, асансьорите и фитнес залите, като се обръща особено внимание на ключовете, превключвателите и дръжките на вратите, които се пипат най-често.

Освен това, в организацията се предлага да се мери температурата на гостите, в случай че това се изисква от локалните управляващи, и да се предотврати скупчването в лобито на хотела и на опашки на рецепцията.

Когато отиват в ресторанта за хранене, туристите, които са се решили тази година да отидат в курорт, утвърден от Съвета, би трябвало да се готови за това, че няма да могат сами да си вземат храната от шведската маса, а броят на сервираните продукти ще бъде редуциран до най-малко. Като съвършен вид за хранене Съвета предлага румсервиз. Ако почиващите, въпреки всичко изберат ресторанта, те би трябвало да убедят, че масите са надалеч една от друга и няма късмет да се седи лице в лице (или тил до гръб) с другите посетители на ресторанта.

Изискванията на организацията не се разграничават от тези, създадени от съветския Роспотребнадзор (Службата дава отговор за мониторинга на използването на законодателните актове и отбраната на правата на потребителите в Русия) и ведомствата на другите страни, където те се стремят да отворят туристическия сезон и да дадат опция на хората да почиват, а туристическата промишленост да завоюва нещо въпреки и малко. Глобалните рекомендации за туристическия бранш са основани в съдействие с специалисти, лекари и държавни управления на другите страни и вследствие на това няма обилни разминавания в рекомендациите за хотелите и заведенията за хранене по света.

Турция открива своя туристически сезон още в средата на юни, и отбелязва, че има интерес към нея. " Когато светът стартира да се възстановява и страха става все по-малък, броят на новите резервации ще се усилва. Очакваме това да стартира през юли, да продължи през август, септември и октомври. А единствено няколко души, които бяха резервирали своите почивки авансово за тези месеци, взеха решение да не вървят. Тези, които имаха резервации за Турция през април и май, пренасочиха своите почивки за идната година или за юли и август. Сега постъпват резервации от Обединеното кралство, Германия, Холандия и балканските страни “, сподели господин Озден, вицепрезидент на турската хотелиерска федерация пред организация Anadolu предходната седмица.

В България, макар признаването на нейните заслуги от Световния съвет за туризъм и пътувания, тя към момента не може да приема туристи, тъй като държавното управление удължи ограничаващия режим, който трябваше да завърши на 14 юни. Жителите на Сърбия и Гърция обаче към този момент могат да идват тук с помощта на тристранното съглашение, реализирано по-рано, съгласно което на жителите на трите страни е позволено да минават границите.

Португалия към този момент разгласи, че ще отвори своите граници на 15 юни и ще чака своите посетители, а сезонът за къпане там към този момент е отворен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР