Световният рекордьор в спринтa Юсейн Болт потвърди участието си на

...
Световният рекордьор в спринтa Юсейн Болт потвърди участието си на
Коментари Харесай

Болт ще мине през Монако преди финала в Лондон

Световният рекордьор в спринтa Юсейн Болт удостовери присъединяване си на шампионата от Диамантената лига в Монако, който ще е на 21 юли. Състезанието ще предшества присъединяване му на международното състезание в Лондон.

Легендарният спортист, който е на пистата за последна година, ще бяга на 100 метра в Княжеството. Болт не е взел участие в Монако от 2011 година.

За голямо злощастие на феновете на леката атлетика, международното от 4 до 13 август в британската столица ще бъде последното му огромно съревнование в кариерата. Припомняме, че неотдавна Болт се сбогува и с публиката в Ямайка.

Той печели надпреварата на 100 метра от сериите " Секънд Рейсърс Гран при " в Кингстън с време 10.03 секунди.

Бягането беше първо за спортиста на 100 метра за годината, а самото съревнование беше наречено в негова чест " Salute a Legend ".

За 30-годишния Болт това бе финален старт в кариерата му на домашна сцена, откакто той неведнъж съобщи, че след международното състезание в Лондон през август ще спре да се състезава.

Легендата има против името си забележителните 8 олимпийски трофеи. В Монако ще забележим и международния рекордьор в овчарския скок Рено Лавийени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР