Световният рекордьор в скока на дължина Майк Пауъл смята, че

...
Световният рекордьор в скока на дължина Майк Пауъл смята, че
Коментари Харесай

Майк Пауъл смята, че Гейл може да подобри световния му рекорд

Световният рекордьор в скока на дължина Майк Пауъл счита, че първенецът от планетарния конгрес в Доха Теджей Гейл е кадърен да усъвършенства неговия 28-годишен връх. 23-годишният ямаец Гейл шокира съперниците си, откакто завоюва златото в Катар със сериозен персонален връх от 8.69 метра. Втори остана олимпийският първенец от Рио Джеф Хендерсън (САЩ) с 8.39 метра, а трети се подреди Хуан Мигел Ечевария (Куба) с 8.34 метра.

Гейл пък поправя персоналния си връх с 37 сантиметра. Постижението му беше и най-силното, постигано в бранша, от 8.74 метра на Дуайт Филипс (САЩ) от 2009 година. Този резултат отреди на Гейл и десето място във безконечната класация.

Световният връх на Пауъл е 8.95 метра. 55-годиншият американец изгледа онлайн от трибуните надпреварата в Доха. “Гледах скоковете и когато го видях да скача 8.46 метра в първия си опит, си споделих: 'Добре, това е много добре’. След това желаех да видя по какъв начин ще отговори Ечевария. Така виждаш знаците на първенеца. Очаквах Ечевария да скочи 8.50 метра тъкмо тогава в отговор, само че не се получи. След това Гейл отиде на 8.69 метра. Мисля, че единствено двама индивида са отвръщали на това, аз и Карл Люис”, показа Пауъл, визирайки финала на Световното състезание в Токио през 1991 година, извоюван от него в яростна битка с Карл Люис.

В един от най-великите финали на скок дължина Люис губи борбата против изключителния Майк Пауъл. Състезанието се развива по необикновен метод. Люис стартира с 8.68 против 8.54 за Пауъл. Вторият опит на Карл Люис е необикновен – 8.80, което би трябвало да му донесе купата, само че в това необикновено съревнование въпросителните бяха до самия му край. Третият му опит е още по-впечатляващ – 8.91, което е и нов международен връх, само че за злощастие вятърът е по-силен от 2-та разрешени метра в секунда и опитът няма да взе участие в формалните статистики, той важи единствено за надпреварата. Точно когато всички си мислят, че Люис ще е новият международен първенец, Майк Пауъл прави извънреден опит, прелитайки на 8.95, което с разрешен вятър е усъвършенстване на 23-годишния връх на Боб Биймън от 8.90. Това донася и златния орден на Майк Пауъл.
 Ямаец шокира любимците за международната купа в скока на дължина с 8.69 метра @@@

Американецът продължи с положителните думи за младия Гейл: “Те скачаха доста добре. Когато разказвам някого, който може да усъвършенства международния ми връх, това е някой висок и бърз, имаме това в Теджей Гейл. Има хора, които демонстрират, че са в положение да подобрят международния връх и в този момент имаме ново име към листата, тъй като както постоянно споделям - в случай че можеш да скочиш 8.60 метра три или четири пъти, можеш да отидеш и на 8.90 метра. Така че ще би трябвало да забележим дали той ще остане непрекъснат, само че мисля, че даже ще стане по-добър.

Той към момента е млад. Говорих с неговия треньор (Стивън Франсис). Те не чакаха от него да направи това, което той към този момент направи. Скоростта е значимото. Има единствено един метод - би трябвало да бъдеш в действителност бърз.”

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР