Световният рекордьор в овчарския скок Рено Лавийени е първото голямо

...
Световният рекордьор в овчарския скок Рено Лавийени е първото голямо
Коментари Харесай

Лавийени потвърди участие в Карлсруе, готви се за рекорд

Световният рекордьор в овчарския скок Рено Лавийени е първото огромно име, което удостовери присъединяване на шампионата от сериите на IAAF World Indoor Tour в Карлсруе (Германия) на 3 февруари.

“Състезанието в Карлсруе ще бъде вторият шампионат за мен през 2018-а и е значим. От една страна е чудесно съревнование със страхотни почитатели, само че също е значимо и да се показва добре преди Световното състезание в Бирмингам”, показа олимпийският първенец от Лондон 2012 и сребърен медалист от Игрите в Рио през предходната година.

Французинът възобнови тренировки преди шест седмици и удостовери, че възобновяване му от травмите върви доста добре. Лавийени сподели също по този начин, че се надява в Карлсруе да усъвършенства личния си връх на шампионата, който е 5.91 м.

“Знам, че това е извънредно значимо за публиката. Ще бъда в добра кондиция и несъмнено желая да нападам върха на залата. Искам да го подобря с сред един и 10 сантиметра”, добави френският скачач.

Ако успее да премине над 6 метра, това ще е първият сходен резултат за него от март 2016, когато завоюва втората си международна купа в зала.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР