Световният рекордьор Елиуд Кипчоге смята, че бягането на маратон под

...
Световният рекордьор Елиуд Кипчоге смята, че бягането на маратон под
Коментари Харесай

Кипчоге: Постижение под 2 часа ще е като достигането до Луната

Световният рекордьор Елиуд Кипчоге счита, че бягането на маратон под 2 часа е достижение, което може да се съпостави с достигането до Луната или изкачването на Еверест. 34-годишният кениец ще опита да падне под 120-минутната граница на особено построено трасе във Виена през октомври.

Той има поддръжката на най-богатия британец - милиардерът сър Джим Ратклиф, който е притежател на химическата компания „ Инеос “. Кипчоге ще има и поддръжката на братята Ингебригстен, които ще бъдат пейсмейкъри и ще играят доста сериозна роля в опита да се сложи историческото достижение.

„ Нямам никакви подозрения в себе си ", съобщи Кипчоге от подготвителния си лагер в Каптагат. „ Това е достижение за историята, което ще остане вечно в аналите на човечеството. Ще направя история и ще оставя завещание. Аз към този момент съм рекордьор в маратона, а това, което ще направя остава за човешкото семейство ", сподели още кениецът, чието най-хубаво достижение е 2:01:39 ч. от маратона в Берлин през 2018 година /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР