Световният рекорд за най-скъп трансфер във футбола може да бъде

...
Световният рекорд за най-скъп трансфер във футбола може да бъде
Коментари Харесай

"Марка": "Реал" купува Мбапе за 180 млн. евро

Световният връх за най-скъп трансфер във футбола може да бъде усъвършенстван напълно скоро. Според " Марка " " Реал " (Мадрид) и " Монако " са постигнали кардинална сделка за нападателя Килиан Мбапе.

Сделката ще бъде на стойност 180 млн. евро и ще счупи върха, който " Манчестър юнайтед " сложи през предишното лято, с привличането на Пол Погба от " Ювентус " за 105 млн. евро.

Според " Марка " европейският клубен първенец ще заплати 160 млн. евро незабавно за правата на 18-годишния нападател, а останалите 20 млн. ще са под формата на бонуси. Предполага се, че спомагателната сума може да нарасне и до 30 млн.

На " Сантяго Бернабеу " се отвори свободно място в офанзивата, откакто " Реал " продаде Алваро Мората на " Челси ", а треньорът Зинедин Зидан разгласи, че желае нов нападател.

Мбапе, който направи възторг през предишния сезон с екипа на " Монако ", ще подпише шестгодишен контракт с испанския исполин и ще получава по 7 млн. евро на сезон.

Минути, откакто " Марка " популяризира новината, Sky Sports News се свърза с представители на " Монако ", които отхвърлиха сходни информации.

" Никаква оферта за Килиан Мбапе не е призната. Няма истина в тази вест ", разясниха от " Монако " в ефира на малкия екран.

През предходната седмица от " Монако " се оплакаха публично, че клубове от Европа са влезнали в нерегламентирани договаряния с нападателя. Смята се, че това се отнася за среща на Мбапе с мениджъра на " Манчестър сити " Хосеп Гуардиола.

" Гражданите " интензивно желаеха французина в състава си и съгласно медиите на Острова Гуардиола е бил подготвен с оферта, близка до тази на " Реал " (Мадрид).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР