Световният пазар на персонални компютри регистрира ръст от 4.7% през

...
Световният пазар на персонални компютри регистрира ръст от 4.7% през
Коментари Харесай

Неочакван ръст на пазара на персонални компютри

Световният пазар на лични компютри записва растеж от 4.7% през второто тримесечие на годината, по отношение на същия интервал на 2018 година, сподели разбор на изследователската компания IDC.

Нарастващото ползване на пазара на лични компютри в интервала от април до юни изненада анализаторите, надвишавайки упованията им. Според тях този непредвиден растеж се дължи на решаването на казуса с дефицита на съставни елементи, както и спадът в и напрежението в комерсиалните връзки, провокирано от покачването на цените. Наближаващият завършек на виталния цикъл на Windows 7 подтиква корпоративните консуматори да обновяват системите си до Windows 10, което също докара до повече покупки на нови компютри от тяхна страна.

Най-голям производител на лични компютри през втората четвърт на годината е била китайската компания Lenovo, сподели изследването, с пазарен дял повишен от 22.2% до 25.1%. На второ място е HP, която управлява 23.7% от международния пазар на лични компютри по отношение на 24% пазарен дял миналата година. В класацията НР е следван от американкия производител Dell, при който се следи стесняване на пазарния дял от 18.2% до 17.9% за съответния интервал. На четвърта позиция е тайванският производител Acer с пазарен дял от 6.6%, по отношение на 7% година по-рано. Последен измежду водещите пет компании, произвеждащи лични компютри е Apple, която бележи растеж до 6.3%.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР