Световният номер едно в тениса Рафаел Надал се включи самоотвержено

...
Световният номер едно в тениса Рафаел Надал се включи самоотвержено
Коментари Харесай

Рафаел Надал се включи в разчистването в Майорка

Световният номер едно в тениса Рафаел Надал се включи самоотвержено в разчистването на родния си остров Майорка след потопа, който лиши живота на девет души.

От през вчерашния ден на острова кипи интензивен труд, като се включиха стотици доброволци. Един от тях обаче направи усещане на фоторепортерите, които разпознаха Надал.

Рафа работеше един до друг с други доброволци по почистването на наводнен завод. Той без да се замисля обу високи ботуши и хвана лопатата, с цел да помогне на хората. Заедно с него бяха и други хора от щаба на академия " Рафа Надал ", която е в Манакор, на 15 километра от Сант Лоренс де Кардасар.

Самият Надал пък не желал да си прави реклама с дейностите си, като помолил да не бъде сниман. Местни публицисти обаче държали да запечатат момента, като фотосите разумно бързо набраха известност и се споделят в обществените мрежи.

Освен че оказва помощ в разчистването, Рафаел Надал изрази подготвеност да приюти в академията си потърпевши хора, които нямат заслон. 50 индивида към този момент пренощуваха там и ще останат още няколко дни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР