Световният номер едно в производството на самобръсначки и ножчета за

...
Световният номер едно в производството на самобръсначки и ножчета за
Коментари Харесай

Модата на брадите носи на "Жилет" рекордна загуба

Световният номер едно в производството на самобръсначки и ножчета за бръснене " Жилет " (Gillette) е отчел рекордни загуби. През четвъртото тримесечие на финансовата 2018-2019 година " Проктър енд Гембъл " (Procter & Gamble), компанията, която е притежател на " Жилет ", е отчела загуби на стойност 5.24 милиарда $, заяви френското издание " Капитал ", базирайки се на материал на осведомителни уебсайт Quartz.

Този спад в продажбите се дължи на няколко фактора: повишената конкуренция, съмненията във валутните курсове, само че най-много на модата на брадите. Все по-рядкото бръснене сви пазара на самобръсначки и ножчета в развитите страни, сподели финансовият шеф на " Проктър енд Гембъл " Джон Мулър.

" Жилет " бе платен от " Проктър енд Гембъл " за 57 милиарда $ през 2005 година. От 2010 година " Жилет " се сблъска с някои компликации, най-много в Съединени американски щати, където " обществените правила за бръсненето " не са толкоз прецизни. Днес мъжете не са подложени на критика, в случай че не се бръснат и това не се възприема като нещо мързеливо или неуважително, сподели през 2018 година пред Си Ен Ен един от вицепрезидентите на " Жилет ".

Сблъсквайки се с наклонността на тридневните бради или хипстърите, марката самобръсначки реши да пренасочи тактиката си, която до момента беше насочена главно към мъжете с лозунга: " Жилет " - съвършенството в мъжки жанр ". През януари в една реклама марката окуражи мъжете да трансформират някои от поведенческите си прояви, определяни като " токсични " (сексуален тормоз, настъпателност...). " Жилет " се надяваше да притегли повече клиенти, възползвайки се от известността на MeToo. Този рекламен ход докара до мощно разделяне. Мнозина правилни клиенти на марката приканиха за протеста ѝ в обществените мрежи.

През май " Жилет " разбуни духовете, залагайки на рекламен клип с татко, учещ транссексуалния си наследник да се бръсне. " Независимо къде, без значение по кое време, без значение по какъв метод, този миг настава. Първият път, когато се бръснеш, е специфичен ", се споделя в рекламата. Реакциите не закъсняха. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР