Световният номер 89 Джейми Кларк поднесе една от големите изненади

...
Световният номер 89 Джейми Кларк поднесе една от големите изненади
Коментари Харесай

Крусибъл зове: Марк Алън изненадващо се срина срещу световния номер 89


Световният номер 89 Джейми Кларк сервира една от огромните изненади на Световното състезание по снукър, елиминирайки с 10:8 Марк Алън в първия кръг. Цели пет сенчъри брейка направи Пистолета, само че през по-голямата част от втората сесия правеше нехарактерни грешки, от които се възползва противникът му. Все отново, въпросните пет стотици са подравнен връх в “Крусибъл”, подложен от Рони О’Съливан преди 20 години, само че това надали служи за някаква разтуха на северноирландеца.

" This is shock. I don't know what's going on. "

Two weeks ago, @clarkej998 was fighting for his place on tour. Today, he made his Crucible debut and played the best match of his career to defeat one of his idols, Mark Allen.

Anthony McGill next #ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/D5JZMz4LUx
— World Snooker Tour (@WeAreWST) August 4, 2020
Шефилдският спектакъл ще предложи осминафинален конфликт сред двама квалификанти, защото Кларк ще срещне Антъни Макгил, който пък в профил Джак Лисовски. В тази четвъртина на жребия е и четирикратният международен първенец и финалист в последните три планетарни шампионата Джон Хигинс, който има двубой с Курт Мафлин.

The face says it all...

What a match.#ilovesnooker @clarkej998 @Betfred pic.twitter.com/wtUx63MLkf
— World Snooker Tour (@WeAreWST) August 4, 2020
Изумителното е, че Джейми Кларк бе отпадал в първия кръг на първите девет шампионата през сезона и едвам на Shoot Out съумя да преодолее конкурент. Той се бореше да резервира професионалния си статут, като освен го хастари, само че и завоюва най-големия чек в кариерата си досега - 30 хиляди паунда.

За Марк Алън сезонът не е изключително сполучлив, само че не е и чак толкоз разочароващ, тъй като игра полуфинали на седем ранкинг шампионата. За негово страдание обаче “Крусибъл” продължава да е неузнаваема цитадела - единствено едно класиране на четвъртфинали в последните му девет участия.

Кларк “открадна” цели три фрейма против Алън, в това число един, в който изоставаше с три снукъра. В последна сметка той се пребори с по-именития си противник и в идващия кръг ще има привидно по-лесната задача да се оправи с Макгил.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР