Световният номер 8 Холгер Руне надви Йошихито Нишиока в четири

...
Световният номер 8 Холгер Руне надви Йошихито Нишиока в четири
Коментари Харесай

Успешно начало: Руне срещна известни затруднения, но се справи с корав японец на старта на АО

Световният номер 8 Холгер Руне надделя Йошихито Нишиока в четири сета в първи кръг на Откритото състезание на Австралия. Мачът продължи 3 часа и 25 минути - 6:2 4:6 7:6(3) 6:4. Датчанинът имаше някои проблеми за решение в хода на мача, само че се оправи и продължава към втори кръг, където ще срещне Артур Казо.

Началото на мача стартира с компликации за Руне, който трябваше да брани подаването си, спасявайки два шанса за пробив при 1:1. Въпреки това, той набра скорост и още в идващото подаване на Нишиока, направи брейк и взе водачеството в сета. Впоследствие, при 4:1, датчанинът си обезпечи още две благоприятни условия за втори пробив, но японецът не се поддаде и избегна заплахата. Когато Нишиока сервираше за оставане в мача, международният номер 8 съумя да направи втори пробив, с който записа откриващата част на своята сметка - 6:2.

Вторият сет стартира с брейк точки за японеца, но Руне се отърва. Японецът отчетливо бе вдигнал равнището си на игра по отношение на първата част и съумя да си обезпечи нова опция за пробив в петия гейм, като този път се възползва и излезе едни гърди напред. При затвърждаването, Нишиока трябваше да се оправя със съществени проблеми, като навакса 0:40 пасив и се оправи най-после. В последна сметка, японецът затвори втората част на собствен сервис и по този начин възвърне паритета.

В началото на третия сет, азиатецът продължи да бъде по-настоятелен от двамата и можеше още веднъж да направи пръв пробив, само че не се възползва. В идващите мигове, двамата тенисисти печелеха подаванията си и не бяха изправени пред опасност до 5:4. Тогава, Руне подвигна оборотите на играта си и доближи до сетбол на сервис на Нишиока, само че японецът се измъкна. В последна сметка, станахме очевидци на тайбрек, в който краен победител излезе датчанина със 7 на 3 точки.

Четвъртият сет стартира с пробив на сметката на гения от Дания. Впоследствие, той затвърди пробива безпроблемно и по този начин гледаше самоуверено към успеха. В последна сметка, повече изненади и любопитни моменти нямаше и Руне завоюва мача, с което си обезпечи прекосяване във втори кръг на Аустрелиън Оупън.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР