Световният номер 5 Доминик Тийм спечели титлата от турнира от

...
Световният номер 5 Доминик Тийм спечели титлата от турнира от
Коментари Харесай

Тийм надви Циципас за титлата в Пекин

Световният номер 5 Доминик Тийм завоюва купата от шампионата от сериите АТР 500 в Пекин, откакто победи гърка Стефанос Циципас с 3-6, 6-4, 6-1 във финала на конкуренцията. Двамата тенисисти направиха забавен дуел, само че австриецът несъмнено имаше превъзходство във втората половина на срещата и справедливо стигна до триумфа.

Тийм, който беше лидер в схемата, стартира чудесно дуела и проби още в откриващия гейм, само че Циципас незабавно върна пробива, след което стартира да диктува събитията на корта. По-добрата игра на 21-годишният Циципас даде резултат и той още веднъж взе подаването на противника си в осмия гейм, след което затвори първия сет на личен сервис. Във втората част функциите се размениха и Циципас първи дръпна с пробив, само че последователно Тийм подвигна равнището си на игра и изравни, след което съществено натисна сервиса на противника си. Гръцкият тенисист отрази три точки за пробив при 3-4, след което на собствен ред имаше една опция при 4-4, само че не я осъществя и в последна сметка се пропука при 4-5. По този метод мачът влезе в решителен трети сет, в който Тийм тотално доминираше и даде единствено един гейм на противника си за крайното 3-6, 6-4, 6-1 след два часа и 11 минути игра. В заключителната част на мача при Циципас пролича и умората, като той съумя да завоюва единствено един от последните девет гейма в дуела.

По този метод Тийм завърши една отлична седмица, в която стигна до четвъртата си купа от началото на сезона и също по този начин си обезпечи присъединяване във Финалите на АТР в края на сезона. Австриецът ще получи и близо 734 хиляди $ от наградния фонд на шампионата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР