Световният номер 5 Доминик Тийм се класира за осминафиналите на

...
Световният номер 5 Доминик Тийм се класира за осминафиналите на
Коментари Харесай

Доминик Тийм се класира експресно на 1/8-финал в Мелбърн

Световният номер 5 Доминик Тийм се класира за осминафиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис. Австриецът се оправи относително елементарно със съпротивата на Адриан Манарино от Франция, побеждавайки го с 3:0 сета, в обособените елементи – 6:4, 6:2, 7:5.

След замяна на пробиви при започване на мача, Тийм съумя да поведе с нов пробив при 3:2 и до края на сета не изпусна задатъка си. Петият подложен продължи да диктува събитията на корта и след безапелационното 6-2 във втория сет се приближи оптимално до класиране за идващия кръг.

В оказалия се финален трети сет Манарино стартира солидно, пробивайки още в откриващия гейм. Впоследствие обаче заемащият 27-мо място в международната класация французин не съумя да задържи преднината си и в последна сметка загуби със 7:5 след 2 часа и 10 минути игра.

Иначе Тийм приключи срещата с общо 42 печеливши удара против единствено 15 за неговия противник. Австриецът заби и 9 аса, като съумя да завоюва близо 70% от разиграванията на своя първи сервис и 60% на втори.

В идващия кръг 24-годишният Тийм ще срещне американеца Тенис Сандгрен, който реализира 4-сетова победа над германеца Максимилиан Мартерер с 5:7, 6:3, 7:5, 7:6(5).

Място на осминафиналите откри и унгарецът Мартон Фучович, който се наложи с 3:0 сета над Николас Кикер от Аржентина. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР