Световният номер 4 в мъжкия тенис Григор Димитров днес стартира

...
Световният номер 4 в мъжкия тенис Григор Димитров днес стартира
Коментари Харесай

Гришо тръгва на лов за нови тенис спомени от Дубай

Световният номер 4 в мъжкия тенис Григор Димитров през днешния ден започва присъединяване си на АТП 500 шампионата в Дубай. В първия кръг от главната скица българинът ще се изправи против 34-годишния деец от Тунис Малек Джазири.

Двубоят им е трети в програмата на Централния корт, като упованията да не започва преди 17 часа българско време. Абонатите на Mtel Sport 1 могат да проследят мача в директно предаване, като студиото преди мача ще стартира в 16,45 часа.

За първи път Димитров ще се изправи против Джазири в своята кариера, като без подозрение е отявленият любимец. Африканецът заема 117-ата позиция в международната класация, като се намира в серия от 2 следващи загуби. Тунизиецът загуби от Тобиас Камке във втория кръг на тенис шампионата в Шербур, Франция, а 5 дни по-късно падна и в откриващия си дуел против Жулиен Бенето (Франция) в Марсилия. Ветеранът несъмнено не изживява най-хубавите си дни, като през предходната година за първи път от 2007 година насам приключи сезона с негативен актив – 29 победи и 32 загуби.

Проследете дуела Григор Димитров – Малек Джазири с Gong.bg!

Григор има чудесната опция да натрупа нови и надалеч по-позитивни мемоари от присъединяване си в Дубай. Единственото присъединяване на българина в конкуренцията датира от 2011 година, когато с 2 победи в квалификациите той стига до главната скица и в първи кръг губи от Ришар Гаске. Джазири от своя страна не е пропущал присъединяване в Дубай през последните 7 години, а най-хубавото му показване е постигане до 1/4-финалите през 2014-а.

Победителят от конфликта ще се изправи против холандеца Робин Хаасе във втория кръг. Хаасе се оправи с френския квалификант Куентин Халис със 7:5, 2:6, 6:4.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР