Световният номер 3 Роджър Федерер защити Александър Зверев след поражението

...
Световният номер 3 Роджър Федерер защити Александър Зверев след поражението
Коментари Харесай

Федерер: Освиркванията нямат място в тениса

Световният номер 3 Роджър Федерер отбрани Александър Зверев след провалянето си от него на заключителния шампионат на АТП в Лондон.

Германецът се наложи със 7:5, 7:6 (5) над швейцареца, като записа трета победа от шест дуела против Федерер и си подсигурява край против Новак Джокович.

Полуфиналът в британската столица обаче бе засенчен във втория сет. Федерер водеше с 4:3 гейма, когато топка изпадна от ръката на едно от децата. Момчето понечи да я догони, а Зверев реши да спре играта.

Drama, drama everywhere

An unforgettable moment at a crucial time in Federer vs Zverev...#NittoATPFinals pic.twitter.com/CzZqTIjszT
— Tennis TV (@TennisTV) November 17, 2018

Това не се понрави на публиката, която стартира да освирква мощно германеца. Когато точката бе преиграна Зверев заби ас на корта в " О2 Арена ". Няколко точки по-късно пък той довърши 37-годишния тенисист с нервно воле, само че все пак на корта се чуха доста мощни отрицателни аплодисменти макар триумфа му.
Снимка: Getty Images
" Разбирам объркването. Това са непредвидени условия за нас. Освиркванията не ги одобрявам. Виждаме ги в други спортове, само че в тениса не е по този начин. Така че когато се случи това при нас, ние го одобряваме доста персонално. Такива неща се случват, а Саша не го заслужава. Той ми се извини на мрежата, а аз му споделих: " Приятел, млъкни. Не е нужно да ми се извиняваш. Поздравления за чудесния мач и шампионат, който правиш ", сподели Роджър Федерер.
Снимка: Getty Images
Зверев пък стана първият немец, който доближава финала след Борис Бекер през 1996-а година.

" Малко съм печален от реакцията на публиката и всички освирквания. Всичко беше доста прочувствено. Аз се прибрах в съблекалнята и се почувствах необичайно. Не желая да ви неистина, трябваше да остана за малко уединено ", показа 21-годишният Зверев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР