Световният номер 3 Роджър Федерер разкри, че Рафаел Надал е

...
Световният номер 3 Роджър Федерер разкри, че Рафаел Надал е
Коментари Харесай

Федерер: Надал е пределно мотивиран за Лейвър Къп

Световният номер 3 Роджър Федерер разкри, че Рафаел Надал е извънредно стимулиран за мощно показване на третото издание на отборната конкуренция Лейвър Къп. Турнирът, който тази година ще се организира в Женева, изправя някои от най-хубавите тенисисти от Европа против сътрудниците им от останалия свят. Тенис почитателите ще могат да се насладят на партньорството сред Федерер и Надал за повторно, откакто те играха двойки дружно в първото издание на Лейвър Къп преди две години.

“Той е оптимално стимулиран за шампионата. Той преди малко завоюва Ю Ес Оупън и щеше да му е елементарно да каже, че има потребност от отмора. Но той сподели: “Не, почивката ми ще бъде след Лейвър Къп. Измествам я, тъй като имам вяра в концепцията за Лейвър Къп и имам вяра във вас момчета ”. Атмосферата е наелектризираща, вълнуваща. Двата тима към този момент се срещнаха и сме подготвени да стартираме ”, разяснява Федерер, по чиято самодейност бе основан шампионатът.

Освен двете митове на тениса, в тима на Европа са още Александър Зверев, Доминик Тийм, Фабио Фонини и Стефанос Циципас. За тим Свят ще играят Джон Иснър, Ник Кирьос, Милош Раонич, Денис Шаповалов, Джак Сок и Тейлър Фриц. Лейвър Къп 2019 ще се организира от петък до неделя, като във всеки от дните ще се проведат по три мача на сингъл и един на двойки.

Междувременно стана ясна и програмата за първи ден на шампионата. В дневната сесия (14 часа българско време) ще се изиграят два мача на сингъл, като Тийм ще се изправи против Шаповалов, а Фонини ще играе против Сок. Във вечерната сесия от 20 часа българско време Циципас ще срещне Фриц, а по-късно Федерер и Зверев ще си партнират против Шаповалов и Сок. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР