Световният номер 3 Роджър Федерер потвърди, че ще участва на

...
Световният номер 3 Роджър Федерер потвърди, че ще участва на
Коментари Харесай

Федерер ще участва на Олимпиадата в Токио

Световният номер 3 Роджър Федерер удостовери, че ще взе участие на Олимпийските игри в Токио идващото лятото. Игрите в японската столица ще завършат ден след 39-ия рожден ден на швейцареца, който преди месец призна, че към момента се колебае дали да вкара олимпийския шампионат в календара си за идващия сезон.

„ Обсъждахме този въпрос с екипа през последните няколко седмици, говорихме си какво ще е най-добре да върша през лятото сред Уимбълдън и Ю Ес Оупън. В последна сметка сърцето ми взе решението, че желая още веднъж да вземам участие на Олимпиада. Носил съм знамето на Швейцария два пъти в Атина и Пекин, завоювах злато и сребро. Много желая отново да играя на Олимпиада и го чакам с неспокойствие “, призна рекордьорът по трофеи от Големия шлем.
За Федерер това ще бъде пето присъединяване на Олимпийски игри
Първото му е в Сидни през 2000-та година. Той обаче пропусна Игрите в Рио де Жанейро преди три години. През 2008 в Пекин Федерер завоюва златен орден на двойки в партньорство със Стан Вавринка, а четири години по-късно взе сребърен орден на сингъл в Лондон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР