Световният номер 3 Григор Димитров води битка с 23-годишния Кайл

...
Световният номер 3 Григор Димитров води битка с 23-годишния Кайл
Коментари Харесай

НА ЖИВО С КАРТИНА: Мачкай, Гришо! Българинът отвърна подобаващо и изравни резултата

Световният номер 3 Григор Димитров води борба с 23-годишния Кайл Едмънт от четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Българинът е на крачка от втори следващ полуфинал в първия за годината шампионат от Големия шлем, само че за задачата би трябвало да се оправи на " Род Лейвър Арена " с английския гений, който е под номер 49 в международната класация.

Гледайте онлайн - ТУК, ТУК и ТУК!

Григор Димитров - Кайл Едмънт 4:6, 6:3, 1:2

Първи сет
Григор застана на сервис, а първото разиграване бе извоювано от Едмънт. Британецът сподели отличен форхенд, с който съумя да стигне до брейкпойнт. Българският тенисист обаче се оправи и даже получи преимущество. Съперникът му обаче стигна до втора точка за пробив и след топка в навън съумя да пробие - 0:1. Едмънт затвърди пробива с бърз гейм на 0 - 0:2.

Григор най-сетне се посъбуди и съумя да завоюва подаването си бързо - 1:2. Едмънт отвръща със същото и повежда с 3:1. Димитров сподели възстановяване на играта си, влезе два пъти на мрежата, а с мощен сервис затвори гейма на 0 - 2:3.

Гришо стартира добре при сервиса на Едмънт и поведе с 30-15, само че със сечен форхенд и воле Кайл съумя да обърне. Двойна неточност докара до тъждество в гейма. Топка в навън по диагонала даде преимущество на Григор, а нов навън докара до равнене на резултата 3:3. Двамата демонстрират доста зрелищен тенис, който радва феновете.

Сервисът на българина проработи, затрудни оптимално Едмънт, който прати две топки в мрежата и геймът е за Григор - 4:3. Младият британец бе безсърдечен на сервис и стигна бързо до равнене след гейм на 15 - 4:4.

Григор обаче изостана с 15:40 при своето подаване и бе притиснат оптимално. Топка в навън. С необикновено осъществяване обаче той съумя да пробие за повторно и да стигне до сервиране за сета - 4:5.

Димитров обаче пласира добре ударите си, провокира неточности на противника с мощен форхенд и дръпна с 40-15. Едмънт отвърна с мощен сервис и избави първата точка за пробив. Топка в навън на Гришо и се стига до тъждество 40-40. А доста експанзия българинът съумя да затрудни противника си и приключи разиграването със смаш. Едмънт отново се избави с помощта на своя сервис. Едмънт съумя да завоюва подаването си и този първи сет, откакто заложи на мощен и прецизен сервис, с който Григор не се оправи - 4:6!



Втори сет
Григор стартира стремително и с гейм на 0 - 1:0. Хасковлията стартира да се оправя по-добре със сервиса на Едмънт и стигна до пробив, след три топки в навън на брутанеца - 2:0. Вместо да затвърди обаче, Гришо направи две непредизвикани неточности и британецът получи три благоприятни условия за пробив. Агресивна игра от българина избави първите две благоприятни условия за Едмънт. Мощен сервис на междинната линия и се стига до тъждество. Топка в мрежата и сполучлив форхенд вършат резултата 3:0 в негова изгода.

Димитров дръпна с 30-0 при подаването на своя противник, само че британецът стигна до 30-30. бездънен ретур до правата докара до точка за пробив за хасковлията, само че тя бе избавена и се стигна до тъждество. Григор съумя да си завоюва нова точка за пробив, само че прати топката в навън. Едмънт се избави и завоюва подаването си - 3:1.

Гришо понижи темпото и с по-консервативна игра съумя да вземе своето подаване - 4:1. Едмънт също завоюва относително елементарно гейма си, който приключи с топка в мрежата от страна на българина - 4:2. Димитров продължи с по-спокойната игра, която зае мястото ан експанзията и разумно се стигна до тъждество при сервиса на българина - 40-40. Двойна неточност и Едмънт има късмет да върне пробива. Световният номер 3 се измъкна от сложната обстановка, а топка в навън му донесе триумф в гейма - 5:2.

Кайл Едмънт съумя елементарно при своето подаване, само че Димитров ще сервира за продобиване на сета - 5:3. Гришо поведе с 30-0, само че се стигна до 30-30. Топка в мрежата води до точка за сета за международния номер 3. Нова топка в мрежата след мощен сервис и сета е за Григор - 6:3!



Трети сет
Едмънд сбърка форхенд при 30-30. После отрази с първата си точка в гейма, при която не трябваше да влиза в разиграване. Със сервис в тялото британецът взе преимущество и затвори гейма - 0:1. Григор отвърна с бързо извоюван собствен сервис - 1:1. Британецът още веднъж бе усложнен при сервиса си, стигна се до тъждество, само че съумя да се измъкне и още веднъж да поведе в сета - 1:2.

АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, МЪЖЕ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, ЖЕНИ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР