Световният номер 3 Григор Димитров изрази задоволството си от успеха

...
Световният номер 3 Григор Димитров изрази задоволството си от успеха
Коментари Харесай

Григор Димитров: Имаше няколко критични момента, но успях

Световният номер 3 Григор Димитров изрази задоволството си от триумфа над Андрей Рубльов в третия кръг на Откритото състезание на Австралия.

Ни слънце, ни горещина, ни Рубльов! Григор е на осминафинал

Викът на успеха за Гришо

Григор се мори на зверска горещина, раздра фланелката си

„ Като цяло се усещах добре душевен и това ми помагаше в мача. Просто гледах напред. Опитвах се да мисля по-просто на нещата. Знаех какво мога да очаквам”, разяснява Григор Димитров.

„ Очаквах, че ще е по-изтощен и това ми помагаше да заставам добре в мача. Очаквах своите шансове в геймовете, изключително когато бях от страната, в която вятърът ми помагаше. Имаше няколко сериозни моменти, само че тогава успявах да вкарам няколко първи сервиси и да обърна нещата в своя полза”, добави още Гришо.

„ Да бъда почтен - не ме интерсува какви са изискванията. За мен е все едно дали е толпо или студено. Всеки път е друго и това е характерното в моята работа. Каквото е за мен такова и за него. Той направи някои удари, които не чаках, че ще се получат. Беше подредил добре тактиката си за този мач. Аз просто използвах моите шансове”, сподели още Димитров след успеха с 3:1 сета над Рубльов в Мелбърн.

„ Най-важните мачове за мен са, когато нещата не вървят, само че съумявам да намеря метод да победя. Той е превъзходен състезател, доста добър. Знаех какво да чакам и какво да направя. Играта не ми върви изключително, само че съм удовлетворен от успеха. Просто пробвам някои неща. Физически се усещам доста добре, това е добър знак. Опитвам да остана спокоен. Мачът е дълъг и пробвах да употребявам всяка възможност”, съобщи най-хубавият ни тенисист и продължи:

„ Не съм трансформирал нещо особено, просто пробвам да ходя напред. С екипа ми работим върху нещата, които работят. Смятам, че е значимо при започване на годината да направиш положителни мачове.”

По мотив възможния си противник в идващия кръг, който ще бъде излъчен от мача сред Ник Кириос и Жо-Вилфред Цонга, Григор разяснява:

„ Ще виждам с интерес, това е несъмнено. Двама отлични тенисисти. Ник играе ужасно, а и в къщи. Мисля, че ще покажат атрактивен тенис. Предполагам публиката ще се любува, а и аз също.”

"Two great tennis players... What can I say? "

[3] @GrigorDimitrov on facing either [17] @NickKyrgios or [15] @Tsonga7 in the 4R
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР