Световният номер 2 Роджър Федерер се класира за полуфиналите на

...
Световният номер 2 Роджър Федерер се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Федерер продължава в Шанхай без загубен сет


Световният номер 2 Роджър Федерер се класира за полуфиналите на шампионата от сериите Мастърс в Шанхай, откакто победи французина Ришар Гаске със 7-5, 6-4.

Швейцарецът се показва безапелационно от началото на конкуренцията и към момента не е изгубил сет. Първата част на дуела с Гаске бе оспорвана, само че Федерер съумя да пробие в последния миг, с цел да стигне до триумф със 7-5. Във втората част носителят на 19 трофеи от Големия шлем бе по-убедителен и затвори мача след час и 18 минути игра. По този метод Федерер се класира за полуфиналите на шампионата, където ще се изправи против Хуан Мартин дел Потро.

По-рано през днешния ден аржентинецът победи Виктор Троицки в три сета, само че нарани китката на лявата си ръка при рухване в средата на третия сет. Дел Потро призна, че не е сигурен дали ще може да излезе на корта за утрешния полуфинал. "Усетих, че нещо не е както би трябвало, откакто паднах, само че взех решение да довърша мача. Сега би трябвало да забележим какво ще покаже магнитния резонанс и какво ще каже доктора. Притеснен съм, само че знам по какъв начин да се оправям в такива обстановки. Със сигурност желая да играя на следващия ден, само че желая да бъда на 100 %. Ако всичко е наред, ще играя и ще дам всичко от себе си", разяснява аржентинецът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР