Световният номер 2 Роджър Федерер се доближи на една победа

...
Световният номер 2 Роджър Федерер се доближи на една победа
Коментари Харесай

Федерер премина през Чун за час и е на финал в Мелбърн


Световният номер 2 Роджър Федерер се приближи на една победа от отбрана на купата си от Аустрелиън Оупън, откакто съкруши корееца Хьон Чун с 6-1, 5-2 и отричане на младия тенисист.

21-годишният Чун бе огромната сензация в Мелбърн през последните две седмици, откакто победи шесткратния първенец Новак Джокович и 4-ия в света Александър Зверев по пътя си към полуфиналите, само че през днешния ден явно не бе в добра физическа кондиция, което се отрази на най-силното му качество - покриването на корта. Федерер от своя страна стартира с нормалния си нападателен жанр и проби противника си още на старта, след което взе подаването му още един път, с цел да вземе първия сет с 6-1. Швейцарецът проби рано и във втората част, след което Чун изиска медицински тайм навън за проблем със стъпалото. В идващите минути кореецът мъчно се движеше по корта и в последна сметка реши да се откаже при 5-2 за Федерер.

По този метод носителят на 19 трофеи от Големия шлем се класира за седмия си край в Мелбърн Парк, където ще се изправи против хърватина Марин Чилич, който през вчерашния ден реализира чиста победа над Кайл Едмънд. Федерер и Чилич играха край на Уимбълдън предходната година, когато швейцарецът нямаше проблеми да завоюва в три сета. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР